I. Puzaraitė-Žvagulienė kreipėsi į A. Bružą prašydama pagalbos: „Kaip gerai, kad pasirodei“ (1)

2024 m. rugsėjo 19 d. 12:50
Nors savo karjerą Ineta Puzaraitė-Žvagulienė kadaise pradėjo nuo muzikos, grupėje „Mokinukės“, šiandien ji tikina tikrąjį savo pašaukimą atradusi socialiniame versle.
Daugiau nuotraukų (8)
„Aš gilinuosi į teisės aktus ir man tai – be galo įdomu. Visa tai suprantu, nes studijavau teisę, bet tuo pat metu tai yra sritis, nuo kurios aš visiškai kaifuoju“, – taip Audriui Bružui TV3 laidos „Pasidaryk pats“ filmavime atvirauvo žinoma moteris.
Ineta į A. Bružą kreipėsi pagalbos – jai reikia baigti statyti tvorą.
„Kaip gerai, kad pasirodei, Audriau. Man tokia užduotis būtų paprasčiausiai per didelė“, – atviravo I. Puzaraitė-Žvagulienė.
O kol A. Bružas plušėjo įrenginėdamas tvorą, Ineta jam atsivėrė apie iš esmės pasikeitusį savo gyvenimą.
„Visą laiką su vyru Ąžuolu norėjome gyventi provincijoje. Nė vienas iš mūsų nesvajojome gyventi mieste, ir, tuo labiau, jame auginti vaikų. Iš pradžių – Vilniaus rajone, savo namuose atidarėme vaikų darželį. Tam, kad tai atsitiktų, teko praeiti kryžiaus kelius. Tiek derinimo, tiek leidimų... Bet man tai beprotiškai patiko“, – apie netikėtai atrastą pašaukimą pasakojo Ineta.
Vėliau porai kilo dar viena idėja. Ineta su vyru ir dar viena šeima nusprendė įkurti senelių namus. Būtent prie minėtų senelių namų, laidos vedėjas, aktorius A. Bružas, moteriai ir padėjo juosti tvorą.
„Noriu, kad prie senelių namų apsigyventų alpakos. Į jas be galo juokinga žiūrėti, todėl neabejoju, kad vyresnio amžiaus žmonėms tai atneš daug džiaugsmo“, – paaiškino I. Pūzaraitė-Žvagulienė.
Tiesa, kelias iki senelių namų atidarymo taip pat buvo ilgas.
„Tai iš mūsų visų pareikalavo geležinės kantrybės. Derinimai su įvairiausiomis tarnybomis užtruko porą metų. Labai džiaugiuosi, kad prieš tai turėjau gerą mokyklą su vaikų darželiu. Aišku, tikrai padėjo ir tai, kad man tokia veikla be galo patinka“, – laidoje atviravo moteris.
Panašu, kad šie senelių namai klesti, o ir visuomenės nuomonė pamažu į tokio pobūdžio įstaigas keičiasi – tai ypač džiugina Inetą.
„Nuostabu, kad žmonės pradeda suprasti, jog senelių namai nėra kažkokia liūdna vieta, kur amžėjantys žmonės yra paliekami likimo valiai. Senelių namai kaip tik yra daug smagesnė ir saugesnė alternatyva vyresniame amžiuje. Čia jie nebūna vieniši, yra apsupti draugų, o taip pat čia visą parą budi personalas, kuris gali padėti ištikus nelaimei“, – dalinosi Ineta.
Ineta tikina, kad savo ankstesnio gyvenimo būdo, scenos bei gerbėjų ji nepasiilgsta, tačiau senelių namuose jau spėjo pakoncertuoti ir jos vyro šeima, ir jos sesuo.
„Socialinio verslo statymas ir plėtra man yra daug įdomiau. Ir teisės studijos čia labai praverčia“, – pasakojo ji.
Su kokiais kuriozais statant tvorą susidurs nuostabus Ineta ir Audrius? Kaip į alpakas sureaguos šmaikštusis aktorius? Kokiais auksiniais patarimais buityje pasidalins garsi moteris? Visa tai ir dar daugiau – jau šį šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.