Negirdėta lietuviškų šaknų turinčios „Grammy“ laureatės N. Zuraitis pusė: prabilo apie vyrą (1)

2024 m. rugsėjo 7 d. 12:47
Pirmąjį rudens savaitgalį TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ dar trumpam palaikysime vasarai už rankos. Žiūrovai bus pakviesti nusikelti į Klaipėdą. Čia laidos vedėja, floristikos dizainerė Kristina Rimienė, išskirtinėmis aplinkybėmis pasikalbėjo su „Grammy“ laureate, lietuviškų šaknų turinčia amerikiete Nicole Zuraitis. Apie įspūdingus muzikinius jos pasiekimus jau žinome nemažai, tačiau ką slepia asmeninis Nicole gyvenimas?
Daugiau nuotraukų (18)
Ne visus žmones sėkmė aplanko anksti. Ir ne visiems lengvai veriasi keliai svajonių link – kartais reikia išgirsti ne vieną „ne“, bet vis tiek nepasiduoti ir tikėti savimi. Būtent taip nutiko ir šio sekmadienio laidos pašnekovei, džiazo dainininkei N. Zuraitis.
Šiuo metu ji gyvena Niujorke ir sėkmingai vysto muzikantės karjerą. Nicole buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimuose du kartus, o šiemet laimėjo statulėlę už geriausią džiazinio vokalo albumą „How love begins“.
Pažintis su lietuviškų šaknų turinčia N. Zuraitis, laidos vedėją, floristikos dizainerę K. Rimienę, tikrąja ta žodžio prasme „ištiko“ visiškai neplanuotai. Nicole jau trečią kartą viešėjo Lietuvoje, šįkart – Klaipėdos pilies džiazo festivalyje. Kristina klausėsi įspūdingo Nicoles pasirodymo, o po koncerto, vėlai vakare, jos susitiko... užkulisiuose.
Nicole buvo girdėjusi, kad Kristina dirba televizijoje, tad mintį, jog būtų smagu apsilankyti jos laidoje, mestelėjo pati. Ši idėja K. Rimienę taip suintrigavo, kad ja pasidalijo su tuo metu kartu buvusiais draugais.
Kadangi K. Rimienės bičiuliai – įvairių sferų atstovai, jie tuo susidomėjo iškart. O tuomet, suvieniję jėgas, padėjo šiam interviu tapti realybe. Norite tikėkite, norite ne, tačiau jau kitą rytą visa naujai sulipdyta komanda darbavosi Klaipėdos koncertų salėje, kurioje nufilmuota pirmoji šio sezono laida.
Didžiuojasi būdama lietuve
Nicole neslėpė – tai, kad jos pavardė yra lietuviška, turi daug privalumų. Vien ko vertas faktas, kad ją labai greitai suranda kiti tautiečiai!
„Kartais žmonės palaiko mane graike, bet tada aš jiems sakau: „Ne, aš esu lietuvė“, – juokėsi ji.
Kalba pasisuko ir apie įvairių šaknų turinčią jos giminę bei čia puoselėjamas vertybes.
„Mano senelis Danielius gimė čia, Lietuvoje. Jis labai didžiavosi lietuvių kultūra – kai buvau vaikas, to mokė ir mane. Jis sakydavo, kad manimi labai didžiuotųsi, jei atvykčiau į Lietuvą. Iš tiesų, planavome vykti kartu. Gaila, dabar jis jau miręs, tačiau būdama Lietuvoje, visuomet apie jį galvoju“, – pasakojos Nicole.
Žiūrovus taip pat sudomins ir dainininkės mamos bei prosenelės, kuri buvo Lietuvos žydė, istorijos. O kuo pati Nicole išsiskiria iš savo šeimos? Visa tai paaiškės jau šį sekmadienį.
Pastangos atsipirko su kaupu
Ne paslaptis, kad dėl sėkmės Nicole turėjo ilgai ir kantriai dirbti. Ir net ne visada muzikos srityje! Laikui bėgant, ji išmoko vieną taisyklę, kuria pasidalins ir su žiūrovais.
„Turėjau dirbti aukle, mokytoja, dainavau vestuvėse, baruose. Moteriai muzikoje dar sunkiau. Bet supratau, kad išgirdus „ne“, mano drąsa nesumažės. Atvirkščiai – šis žodis kaip tik pakurs vidinę ugnį. Taigi, kai man kas nors pasako „ne“, aš sakau: „Gerai, aš tuoj tau parodysiu“, – laidos filmavime šypsojosi džiazo atlikėja.
„Grammy“ apdovanojimas Nicolei reiškia labai daug. Po tiek metų, kai jautėsi nematoma, būtent tai jai leido patirti, ką reiškia būti pastebėtai.
„Kai dainuoji restorano gale ir visi aplink tave ignoruoja, jautiesi nematomas. Aplanko vienišumo jausmas. Įsivaizduodavau, kad groju tikrai publikai. Tačiau ten žmonės mėgaudavosi savo vakariene, žiūrėdavo į telefonus, ar ką rodo televizorius. Ir visa tai vykdavo tuo metu, kai aš dainuodavau. „Grammy“ reiškia, kad esi profesionalas – kad gautum šį apdovanojimą, neprivalai būti populiarus socialiniame tinkle „TikTok“ ar turėti daug fanų. Čia laimėtojus išrenka profesionalų komisija“, – mintimis dalinosi ji.
Mylimas vyras – jos mūza
Laidos filmavime buvo paliesta ir santykių tema. Nicole kuria gyvenimą kartu su vyru, muzikantu Danu Pugachu. Jie vienas kitą stipriai papildo ir palaiko, o kitą kartą jis pažadėjo atlydėti Nicolę ir į Lietuvą.
„Danas yra nuostabus. Mano vyras kilęs iš Izraelio. Vėliau jis persikėlę į Bostoną, tada į Braziliją, o galiausiai – į Niujorką. Pats, savarankiškai. Ir viskas tam, kad taptų būgnininku. Jis yra be galo drąsus ir talentingas, taip pat buvo nominuotas „Grammy“. Nors daug ką aranžuoju pati, ties kai kuriais kūriniais prisideda ir jis. Mes esame puiki komanda. Esame vienas kito mūzos, grojame vienas kito grupėse. Kai atvykstu į Lietuvą, visada groju su skirtingais muzikantais, bet kitą kartą jau noriu atsivežti ir savo vyrą“, – sakė dainininkė.
Nicole ir Danas susipažino prieš 15 metų. Laidoje N. Zuraitis atskleis jų susipažinimo istoriją, ką kalbėdavo pirmųjų pasimatymų metu ir kokį vyro pastebėjimą ji prisimena iki šiol.
Beje, anot Nicoles, kad daug pasiektum, turi būti išprotėjęs gerąja prasme. Apie tai ji netgi yra sukūrusi dainą – „The Good Ways“.
„Norėčiau padrąsinti žmones. Jums nereikia dainuoti profesionaliai, kad būtumėte dainininkais. Taip pat nereikia laimėti „Grammy“. Tiesiog darykite tai, kas jums teikia laimę. Neturėkite lūkesčių būti geriausiais“, – palinkėjimu dalinosi ji.
Kodėl N. Zuraitis savo laimę džiazo žanre rado tik būdama 24-erių? Kodėl tik po 10 metų ji išdrįso pirmą kartą improvizuoti scenoje? Kodėl ji neturėjo vadybininko ir viską kūrė su vyru? Apie visa tai – jau šį sekmadienį.
Floristiniame deserte – rožių arkos
Antrojoje laidos dalyje iš Klaipėdos koncertų salės nusikelsime į Paežerių dvaro rožių festivalį. Čia floristikos dizainerė K. Rimienė su jaunimu dalijosi patarimais, kaip elgtis su gėlėmis, kaip jas puoselėti bei kaip iš jų sukurti grožį.
Speciali arka buvo kuriame iš ypatingų rožių. Vienos iš jų atkeliavo tiesiai iš Olandijos. Tai – bordo spalvos barchatinės rožės, pavadinimu „Red Naomi“. Taigi, pagrindinis vienos arkos koloritas – tamsiai raudona spalva.
Na, o kita arka – šviesesnės spalvos. Ji sukurta iš šviesesnių rožių, chrizantemų, kalijų, taip pat smulkių česnako žiedų, gerberų ir smulkiažiedžių rožių. O žalumai sukurti panaudotas smulkusis eukaliptas, monsteros, palmės lapai. Taip pat naudotos subrandintos aguonos ir eremūrai.
Prie įspūdingai atrodančių ir iškilmingai progai tinkančių rožių arkų nusidriekė ilgiausia eilė norinčių fotografuotis. Galbūt šios arkos taps įkvėpimu Paežerių dvaro festivalyje pradėti tuoktis taip, kaip žmonės jau daug metų tą daro viename populiariausių festivalių pasaulyje „Burning man“? Laikas parodys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.