Darius laidos filmavime atskleidė savo mylimiausius tris ingredientus, be kurių negali gyventi, o Ilona Juciūtė turėjo iš jų sukurti receptą ir pagaminti patiekalą kartu su savo svečiu.
Paaiškėjus, jog aktoriaus mėgstamiausi ingredientai yra juodosios alyvuogės, svogūnas ir alyvuogių aliejus, Ilona Dariui pasiūlė pagaminti sveiką, skanų ir mažai kalorijų turintį žirnių-pupų baltymų faršo troškinį su lęšiais ir baklažanais.
D. Petkevičius laidos vedėjai I. Juciūtei pažėrė ne vieną komplimentą, o taip pat visiems žiūrovams priminė, kad jau nuo kito šeštadienio jie galės pasinerti į nuotykius po Lietuvą kartu su laida „Maisto kelias“. Joje Darius yra vienas iš trijų laidos vedėjų.
„Ši tavo laida yra nuostabi. Ploju tau atsistojęs dėl tavo didžiulio įdirbio, nepakartojamų patiekalų ir, svarbiausia, dėl to, kad nepalieki nė vieno žiūrovo alkano. O kad jiems tavęs netrūktų, noriu pasakyti, kad su manimi, Jurijumi Smoriginu ir Laurynu Suodaičiu bei „Maisto keliu“ daug atrasti, papramogauti ir, žinoma, paskanauti įvairiausių patiekalų iš geriausių Lietuvos vietelių jie galės ir vasaros šeštadieniais“, – kalbėjo Darius.
Anot Dariaus, maistas yra kiekvieno iš mūsų gyvenimo dalis, labai daug pasakanti apie patį žmogų.
„Labai paprastas dalykas – tu gali nedainuoti kiekvieną dieną, gali nešokti, bet maistas yra mūsų kasdienybė ir mūsų kiekvienos dienos dalis. Ką tu valgai – toks ir esi. Maistas visus vienija. Nesurasi žmogaus, kuriam tai nerūpėtų ir kuriam tai nebūtų įdomu“, – pasakojo laidos svečias.
Kalbėdamas apie maisto svarbą, Darius laidoje papasakojo ir apie savo mėgstamiausius ingredientus: svogūną, juodąsias alyvuoges ir alyvuogių aliejų. Anot jo, vieno iš šių ingredientų labai nemėgsta jo žmona, todėl Dariui tenka jį valgyti kone paslapčiomis.
„Svogūnas – mano džiaugsmas ir skausmas. Dabar tai yra vienas draudžiamiausių produktų namuose, nes mano žmonai jis nepatinka dėl kvapo. Tačiau to tikrai negaliu pasakyti apie save. Jis man taip patinka, kad kiekvieną kartą naudojuosi proga pavalgyti kažką su šia daržove. Mėgstu ne tik paprastą svogūną ar svogūnų laiškus, bet ir karamelizuotus svogūnus. Kadangi šįkart gaminsiu su žavia dama, pagaliau galėsiu viešai mėgautis svogūno skoniu“, – juokėsi aktorius.
Dar vienas mylimas Dariaus ingredientas yra juodosios alyvuogės, kurias jis atrado jaunystėje, kai pradėjo savo kelią į aktorystę. Vyras pasakojo, kad iš pradžių alyvuogės jam labai nepatiko, tačiau, bėgant metams, jis jas taip pamėgo, kad dabar be jų nebeįsivaizduoja savo mitybos.
„Kadangi esu vyras metuose, faktas, kad gyvenau tuo metu, kai nei alyvuogių aliejaus, nei pačių alyvuogių niekur nebuvo pirkti. Europinė virtuvė pas mus išvis net neegzistavo. Kalbant apie alyvuoges, jų kadaise pirmą kartą paragavau viename vestame renginyje. Kadangi buvau bepradedantysis aktorius ir renginių vedėjas, su kolegomis vis taikydavomės pagauti ir paragauti tai, ką mūsų akys regėdavo pirmą kartą. Tiesą sakant, alyvuogės iš pradžių man nepatiko – jas pamėgau tik po kokių 3 metų. Svarbu ir tai, kad man patinka tik juodosios ir, žinoma, be kauliukų“, – apie vieną savo mėgstamiausių ingredientų pasakojo Darius.
O kiek dar skonių neatrasta! Jau kitą šeštadienį į TV3 televiziją sugrįš žiūrovų pamiltas, jau 7 sezoną skaičiuojantis kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“. Kartu su savo dviem kolegomis – J. Smoriginu ir L. Suodaičiu – Darius leisis į nepamirštamus nuotykius po Lietuvą, kurių metu pažins ir atras dar nelankytas, ypatingas šalies vieteles bei paragaus daug skanaus maisto.
Tiesa, aktorius atskleidė, kad po praėjusio sezono ir skanaus maisto maratono, jis priaugo nemažai svorio. Pastarasis iki šiol taip ir nesumažėjo...
„Po pirmo sezono priaugau apie 20 kilogramų. Aš nežinau, kaip bus vasarą, kai filmuosime maudynes prie jūros... Man, turbūt, teks vaikščioti pavėsyje ir slėptis po pušimis, jei palygintume mano figūrą su Lauryno... Žinoma, nieko dabar jau nepakeisiu, nes esu toks, koks esu“, – juokėsi D. Petkevičius.
O kol Ilona ir Darius gamins savo patiekalą, kepsininių guru, virtuvės šefas Robertas Svetlauskas paruošė kai ką neįtikėtino. Šį kartą jis televizijos žiūrovams parodė, kaip pasigaminti gardžią lašišą su klevų sirupo glazūra.