Anot laidos vedėjo, yra daugybė būdų, kaip gardžiai paruošti žuvį. O keliais, kuriuos mėgsta pats, jis pasidalins ir su žiūrovais.
„Man labai skanu ant grilintos žuvies paskleisti truputį sviesto ir pabarstyti ją smulkintais krapais – viskas tik fantazijos reikalas. Dar vienas auksinis duetas yra žuvis ir citrina. Citrina pamarinuoti žuvį galima tiek prieš ją kepant, tiek ir jai iškepus tiesiog užsispausti sulčių. O ir visame pasaulyje prie žuvies dažniausiai yra pateikiama citrinos skiltelių“, – sakė jis.
Vis dėlto šios laidos dalyviai – verslininkas L. Suodaitis, patiekalus ant grilio ruošiantis jau 10 metų, ir grilio profesionalė Emilija Staselytė, turinti 2 metų čirškinimo patirtį – nustebins ir dar originalesniais receptais.
Kaip pasakos Laurynas, dažniau nei kažką ragaujantį, jį galima pamatyti gaminantį. Tačiau suktis virtuvėje jam patinka – tame verslininkas įžvelgia ne tik prasmę, bet gamindamas jaučia ir laimę. Tą itin vertina ir L. Suodaičio draugai – bičiulių susitikimuose dažniausiai gamina būtent jis.
„Kas liečia maisto gaminimą, mano santykis su griliu yra vienas geresnių. Laikau save pažengusiu mėsos gamintoju – esu medžiotojas, tad žaliavos niekuomet netrūksta. O vasarą pirmenybė vienareikšmiškai teikiama griliui – virtuvė net liūdi (šypsosi). Tiesa, jei tik yra proga, ant atviros ugnies stengiuosi gaminti net ir žiemą“, – sakė L. Suodaitis.
Ir nors firminis Lauryno patiekalas, ruošiamas ant grilio, yra jautienos kepsnys, šįkart jam, kaip ir jo priešininkei, teks kepti žuvį. Tam Laurynas pasitelks itin originalų receptą!
„Esu ganėtinai azartiškas žmogus. Posakis „svarbu dalyvauti, o ne laimėti“, man negalioja. Jeigu kur nors einu, tuomet visuomet stengiuosi laimėti. Bet priešininkė mane nuteikė, kad yra labai pasiruošusi, ir šioms varžytuvėms turi didelio polėkio. Todėl, manau, turėsime gražią kovą“, – džiaugėsi jis.
Kaip ir jos varžovas, Emilija taip pat yra neabejinga maisto gamybai. O visai neseniai prie to prisidėjo ir patiekalai ant grilio. „Vasaromis dažniausiai grilindavo mano antra pusė, o dabar pradėjome grilinti kartu. Matydama, kad man visai neblogai pavyksta, tą pradėjau daryti ir dažniau“, – sakė ji.
Siekdama pergalės, Emilija šį penktadienį gamins savo firminį patiekalą – azijietišką lašišą su sojos ir žaliosios citrinos glazūra. Toks pats gardus laukia ir garnyras – šonine apvynioti kepti šparagai ir šviežių agurkų salotos.
Tuo tarpu L. Suodaitis gamins lašišą, kuri bus pagardinta kava! „Šį receptą man papasakojo Robertas – Europos steikų kepimo čempionas. Manau, kad jis tikrai neprimelavo, jog bus labai skanu“, – sakė jis, tačiau netrukus pripažins, kad ir pats šį receptą šiandien išmėgins pirmą kartą.
Kaip ir Emilija, Laurynas prie savo patiekalo taip pat patieks smidrų. Visgi, abu varžovai juos paruoš skirtingai – kuris būdas labiau sužavės Vytarą?
„Džiaugiuosi, kad smidrai populiarėja ir Lietuvoje. Kažkada lankiausi Vokietijoje – ten jie labai mėgsta baltus, šviežius smidrus. Su smidrais ten visi patiekalai – ne tik mėsa ir žuvis, bet yra netgi ir smidrų sriuba“, – pasakojo jis.
Begamindamas, L. Suodaitis prabilo ir apie savo sūnų. „Sako, kad vaikai nevalgo brokolių ar žuvies, tačiau aš džiaugiuosi, kad mano sūnus kaip tik šiuos dalykus mėgsta labiausiai“, – sakė jis.
O štai Emilijai bepasakojant apie agurkų salotas, vienu savo mėgstamu receptu, kurį vadina „7 minučių agurkų salotos“, pasidalins ir Vytaras. „Pirmiausiai reikia gana smulkiai susipjaustyti agurką – galima netgi nulupti odelę. Tuomet užspauskite česnako, įdėkite imbiero, truputį cukraus ir druskos, pašlakstykite sojos padažu, viską sumaišykite ir po kelių minučių jau galėsite valgyti“, – pasakojo vedėjas.