Prieš trejus metus „Eurovizijos“ dainų konkurse triumfavusi grupė „Maneskin“ ėmė byrėti?

„Nepraleiskite pirmojo mano, kaip didžėjės, turo! Nekantrauju sukelti triukšmo ir sumaišties. Saugokitės ir pasiruoškite sugrįžti į dangų“, – taip savo gastroles reklamuoja kultinės italų grupės „MĆneskin“ boso gitaristė Victoria De Angelis (23 m.), kurios pasirodymą išvys ir Lietuvos žiūrovai.

2021-aisiais „Maneskin“ pelnė laurus „Eurovizijos“ dainų konkurse.<br> AP/Scanpix nuotr.
2021-aisiais „Maneskin“ pelnė laurus „Eurovizijos“ dainų konkurse.<br> AP/Scanpix nuotr.
V. de Angelis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
V. de Angelis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 V. de Angelis ir D. Davidas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 V. de Angelis ir D. Davidas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 D.Davidas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 D.Davidas.<br> AP/Scanpix nuotr.
V.De Angelis muzikinė karjera klostosi sėkmingai.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
V.De Angelis muzikinė karjera klostosi sėkmingai.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
2021-aisiais „Maneskin“ pelnė laurus „Eurovizijos“ dainų konkurse.<br>ACE/„Scanpix“ nuotr.
2021-aisiais „Maneskin“ pelnė laurus „Eurovizijos“ dainų konkurse.<br>ACE/„Scanpix“ nuotr.
D.Davidas vis dažniau pastebimas D.Cameron draugijoje.
D.Davidas vis dažniau pastebimas D.Cameron draugijoje.
Daugiau nuotraukų (7)

Neringa BUDRYTĖ Specialiai „TV antenai“ Italija

Apr 11, 2024, 10:23 PM

Prieš trejus metus „Eurovizijos“ dainų konkurse triumfavusi grupė „Maneskin“ ėmė byrėti? Toks klausimas gerbėjams kilo po to, kai apie solinę karjerą viešai prabilo grupės vokalistas Damiano Davidas (25 m.), o V.de Angelis pranešė, kad leidžiasi į solinį turą.

Jau balandžio 11 d. karštą technomuzikos vakarėlį Victoria ketina surengti ir Lietuvoje.

Mūsų šalyje jau viešėjusi V.De Angelis šį kartą Vilniuje lankysis viena ir be įprastai scenoje energingai valdomos bosinės gitaros.

Nors gitara tapo jos gyvenimo dalimi nuo aštuonerių, balandžio 11-ąją menų fabrike „Loftas“ ji pasirodys naujame vaidmenyje – prie didžėjaus pulto.

Ji žada susirinkusius uždegti technomuzikos ritmais.

Ryški, provokuojančiu elgesiu gerbėjus ne kartą šokiravusi atlikėja, dažnai vadinama tiesiog Vic, prieš kurį laiką visus nustebino, kai netikėtai paskelbė daranti pertrauką grupėje „Maneskin“, nes ketina daugiau dėmesio skirti naujam savo pomėgiui.

Išleidusi savo pirmąjį rinkinį „Victoria’s Treat“ ji pranešė ir apie ilgą tarptautinį turą po svarbiausius pasaulio šokių klubus. Į jį įtraukė ir Lietuvą.

Nors kiti grupės nariai tokį bosistės žingsnį džiugiai pasveikino, Italijos ir viso pasaulio žiniasklaida netruko suabejoti, ar už tokio pasirinkimo neslypi kai kas daugiau. Juolab kad paskutinį dainos „Trastevere“ vaizdo klipą grupė įrašė be talentingosios bosistės.

Vienintelė grupės mergina energija niekada nenusileido vaikinams, o pastaruoju metu jos muzikinė karjera klojasi kone sėkmingiausiai. Ypač daug dėmesio sulaukė sėkmingas Vic bendradarbiavimas su legendine britų grupe „Duran Duran“.

Kelias dainas naujausiam grupės albumui padėjusi įrašyti jaunoji bosistė tuomet džiaugėsi neeiliniu įvertinimu, kai ilgametis „Duran Duran“ bosistas Johnas Tayloras pavadino Victorią šiuo metu bene svarbiausia boso gitariste pasaulyje.

„Vic ir Johnas tapo draugais. Victoria prisipažino Johnui, kad „Psycho Killer“ yra jos mėgstamiausia daina, todėl kai reikėjo šį kūrinį įrašyti, Johnas nutarė jį patikėti būtent jai.

Labai įdomu, kad vienas drąsiausių ir emocingiausių šių laikų muzikos projektų atėjo iš Italijos: „Maneskin“ spinduliuoja galingą energiją“, – italų ketvertuką tuomet viešai gyrė „Duran Duran“ nariai.

Žaviąją bosistę drąsiai buvo galima vadinti grupės siela. Ne paslaptis, kad būtent ši daniškų šaknų turinti gitaristė subūrė šį ketvertuką ir davė jam su italų kalba nieko bendro neturintį pavadinimą, kuris išvertus iš danų kalbos reiškia mėnesienos šviesą.

Victoria buvo ne kartą vadinama ir didžiausia grupės maištininke, kuri atvirai kalbėjo apie savo biseksualumą ir paauglystėje patirtus panikos priepuolius. Scenoje ji drąsiai demonstruodavo nuogą krūtinę ir tikino dar vaikystėje atsisakiusi mergaitėms įprasto įvaizdžio.

„Būdama šešerių metų atmečiau visus mergaitėms įprastus dalykus: važinėjau riedlente, turėjau trumpus plaukus, rengiausi kaip berniukas.

Sijonų nesegėjau ne todėl, kad man jie nepatiko, o tam, kad turėčiau galimybę būti savimi. Rokas įkūnijo tą laisvės bangą“, – atvirai pasakojo Vic žurnalui „Elle“.

Mergina taip pat prisipažino, kad laužyti stereotipus ją įkvėpė žymi amerikiečių bosistė Kim Gordon iš grupės „Sonic Youth“.

„Tais metais roko muzika buvo laikoma vyrų pasaulio dalimi, tačiau ji į tokį požiūrį niekada nekreipė dėmesio. Ji atsikratė visų grožio stereotipų, scenoje elgdavosi agresyviai, bet savo instrumentu užkariavo daugybės žmonių širdis“, – kalbėjo V.De Angelis.

Jai, kaip ir kitiems „Maneskin“ nariams, daugelis muzikos ekspertų prognozavo ilgalaikę sėkmę, tačiau dabar vis dažniau spėliojama, kodėl grupė, buvusi pačioje šlovės viršūnėje, ėmė lėtinti tempą.

Apie galimą solinę karjerą pirmasis iš grupės dar pernai netikėtai prabilo grupės lyderis D.Davidas, vis daugiau laiko leidžiantis JAV kartu su nauja savo drauge amerikiečių aktore Dove Cameron (27 m.).

„Svarbiausias klausimas – ką daryti su grupe, – kalbėjo D.Davidas. – Juk jai esu skolingas už viską, ką turiu dabar.

Jei kada nors sieksiu solinės karjeros, visada turėsiu prisiminti, kad iškilau jos dėka. „Maneskin“ formavo mane kaip menininką, jos nariai mane visada palaikė, o scenoje aš juos uždengdavau tarsi apsauginis skydas.“

Panašu, kad grupės vokalistas pastaruoju metu daugiausia dėmesio skiria asmeniniams santykiams. Po skyrybų su ilgamete drauge Italijos modeliu Giorgia Soleri (28 m.) šiemet jis vis dažniau pastebimas D.Cameron draugijoje. Pora kartu pasirodė ir ant raudonojo „Grammy“ apdovanojimų kilimo nebeslėpdami savo jausmų.

Kovą jie Romoje kartu stebėjo futbolo rungtynes. Buvo kalbama, kad Dove čia atvyko susipažinti su Damiano šeima.

Italijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad „Maneskin“ vokalistas šiuo metu intensyviai dirba prie savo pirmojo solinio albumo, kurį kuria bendradarbiaudamas su tarptautinėmis muzikos žvaigždėmis. Kada jis pasirodys, kol kas neaišku.

Vis dėlto gandai apie ketvertuko iširimą niekada nebuvo oficialiai patvirtinti. Esą grupė po 2023 m. vykusio itin sėkmingo pasaulinio turo nutarė pailsėti.

Dabar svarstoma, ar ši kūrybinė pauzė trunka ne per ilgai ir ar tikrai pasaką priminusi grupės istorija neturės liūdno epilogo.

Nors pastarąjį kartą grupės nariai kartu buvo nufotografuoti praėjusių metų lapkritį, viešai skelbiama, kad vokalistas D.Davidas, bosistė V.De Angelis, gitaristas Thomas Raggi (23 m.) ir būgnininkas Ethanas Torchio (23 m.) yra tokie pat artimi kaip ir mokyklos laikais, kai suvienyti aistros rokui pradėjo savo muzikinį kelią Romos gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.