„Viskas prasidėjo, kai dar nebuvau pradėjusi lankyti mokyklos, būdama penkių ar šešerių. Kartkartėmis klausdavau tėvų, ar galiu jiems padėti virtuvėje. Ir nuo to laiko aistra kulinarijai pradėjo augti“.
Dauguma Estelos amžiaus mergaičių nori vaidinti, šokti ar dainuoti, tačiau ji pasirinko kitą kelią.
„Nors kulinarija buvo mėgstamiausia mano veikla, lankiau ir kitus būrelius, šokius, dainavimą, gimnastiką. Bandžiau viską suspėti. Savyje jaučiau, kad būtent kulinarija skirta man. Gaminti pradėjau nuo desertų, paprastų pagrindinių patiekalų, bet visada siekiau kažko įdomesnio ir sudėtingesnio.
Iš pradžių tėvai, auklė mokė, o dabar visą įkvėpimą gaunu iš kulinarinių knygų, laidų, seku mėgstamus šefus, dalyvauju kursuose, pavyko sudalyvauti Gordono Ramsay akademijoje ir Jamie Oliverio mokykloje. Labai džiaugiuosi, kad galiu mokytis ir semtis žinomų ir mano mylimų Lietuvos šefų – Deivydo Praspaliausko ir Tado Paplausko“.
Neseniai Estela sudalyvavo Anglijoje vykusiame kulinarijos konkurse „Inspiring Culinary Generations“.
„Jis suteikia teisę dalyvauti įvairaus amžiaus mokiniams ir suaugusiems. Vien dalyvavimas būtų buvęs neįkainuojama patirtis, bet man net pavyko jį laimėti, – LNK laidoje „KK2 penktadienis“ kalba Estela Stumbraitė. – Jam intensyviai ruošiausi, o paskui mėgavausi procesu ir pagaminusi patiekalą žinojau, kad išpildžiau savo idėją. Galiausiai viskas priklausė nuo teisėjų.“
17-metė Estela jau planuoja savo ateitį.
„Noriu atidaryti ne vieną restoraną, po mokyklos ketinu studijuoti, bet neužmiršti kulinarijos, o praktiką atlikti restorane“, – kalba Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela.
Kaip Estela Stumbraitė „KK2 penktadienyje“ gamino jautienos tomahawk kepsnį ir kitų laidos svečių pikantiškos istorijos – šį vakarą, 19.30 val. per LNK.