Kaip įprasta laidos svečiams, renginių vedėja ir tinklaraštininkė V. Šaulytė-Mockė laidos filmavime Ilonai Juciūtei atskleidė savo TOP tris ingredientus. Iš jų laidos vedėja kartu su viešnia turėjo sugalvoti patiekalą ir drauge jį pagaminti.
Viktorijos TOP ingredientai – tunas, avokadas ir bulvės – bus panaudoti itin kūrybiškai. Ilona stilistei pasiūlys sukurti lengvą, skanų ir kalėdiniam stalui puikiai tinkantį saldžių bulvių ir tuno užkandį.
Na, o kur yra dvi linksmos moterys, ten niekada netrūksta juoko! Jau nuo pirmųjų laidos minučių Ilona ir Viktorija leidosi į nuotaikingą ir nuoširdų pokalbį, kurio metu žinoma moteris prabilo apie savo virtuvės paslaptis bei mėgstamiausius ingredientus.
„Išsirinkti šiuos tris mėgstamiausius produktus buvo labai įdomu. Pirmiausiai bandžiau prisiminti, ką dažniausiai valgau. Tada nusprendžiau paklausti ir vyro – jis labai greitai atsakė, kad tikrai turiu nurodyti avokadą. Iš tiesų, labai mėgstu avokadus – jei jų nėra namuose, visada prašau vyro jų nupirkti. Kalbant apie tuną, valgau jį visur: sumuštiniuose, salotose, tartaruose ar tiesiog vieną. Na, o bulvės yra šiame sąraše yra todėl, kad su jomis turiu išties nepamirštamų kulinarinių istorijų. Kelias į mano širdį – tik per bulvinius patiekalus“, – juokėsi Viktorija.
Kad bulvės nuo seno yra mėgstamos daugelio lietuvių – ne paslaptis. Jas dar vaikystėje pamėgo ir V. Šaulytė-Mockė, kuriai bulviniai patiekalai didžiulę nostalgiją ir gražiausius prisiminimus kelia iki šiol.
„Man mama niekada neįsiūlydavo jokių kotlečiukų, bet kas būdavo pagaminta iš bulvės, valgydavau visuomet. Tiek vaikystėje, tiek ir dabar nesu didelė mėsos mėgėja, bet bulves, bulvių košę, bulvinius blynus, švilpikus – dievinu“, – pasakojo ji.
Viktorijos mama jai yra pasakojusi, kad ir gaminti ji vaikystėje sutikdavo tik tuomet, kai būdavo ruošiami patiekalai iš bulvių... „Vienintelis su gamyba susijęs dalykas, kurio norėdavau imtis, tai cepelinuose be mėsos padaryti mažas skylutes. Mama vis juokdavosi ir sakydavo, kad bent pirštuko galiuku priliesdavau prie tų patiekalų“, – pasakojo stilistė.
Tačiau nors Viktorijos mama ją lepindavo įvairiausias patiekalais, laidoje moteris atskleidė, kad savo namų virtuvėje ji dažnai negamina. Žinoma moteris to imasi tik tuomet, kai aplanko įkvėpimas.
„Nėra taip, kad maistą ruoščiau dažnai. Prisipažįstu – ne visada gaminu, ir ne visada valgau namuose. Tikrai nesu iš tų moterų, kurios vos ryte nubudusios jau žino, kas šiandien bus pietums ar vakarienei. Tam, kad gaminčiau, visada turi atsirasti įkvėpimas. Jei jis mane užplūsta, tuomet aš tampu tikra kulinare!“ – dalinosi laidos viešnia.
Tiesa, net ir tokiais atvejais Viktorija mieliausiai renkasi nesudėtingus, daugelio pamėgtus patiekalus. Pavyzdžiui – salotas.
„Tačiau, jei mėgstu salotas, nereiškia, kad valgau tik sveikai. Pasitaiko atvejų, kai naktį šaldytuvas tave pats tiesiog pasišaukia, ir tu prie jo nueini. Sau reikia nieko negailėti – mylėkite save, paglostykite ir pasakykite sau, kad jei reikia, vadinasi, reikia“, – šypsojos Viktorija.
O artėjančių švenčių proga Viktorija pasidalins ir savo šeimos kalėdinėmis tradicijomis.
„Per Kalėdas susirenka ne tik mūsų šeima, bet ir visa giminė. Didžiąją dalį patiekalų gamina mano močiutės sesuo – jos baltai mišrainei tiesiog neįmanoma atsispirti! Šventes mes minime išties linksmai: dalinamės istorijomis, žaidžiame žaidimus, keičiamės dovanėlėmis. O per vienas Kalėdas mano krikšto mama netgi buvo paruošusi mums dainos žodžius – visi tą dainą sudainavome, įrašėme ir dabar kiekvienais metais žiūrime vaizdo įrašą. Kai giminėje dar buvo mažesnių vaikučių, ateidavo ir Kalėdų senelis. Prisipažįstu – norėčiau, kad ir dabar jis pas mane ateitų“ – juokėsi V. Šaulytė-Mockė.
O kol Ilona ir laidos viešnia gamino gardų užkandį ir dalinosi jaukiomis istorijomis, grilio guru Robertas Svetlauskas paruoš gardų kalėdinio stalo patiekalą – aromatingą viščiuką su itališko stiliaus salotomis.