Ilgametė kulinarinė laida „Virtuvės istorijos“ jau gyvena kalėdinėmis nuotaikomis! Artėjant gražiausioms metų šventėms kultinės TV3 kulinarinės laidos kūrybinė komanda sukvietė laidos partnerius bei buvusius ir būsimus laidos pašnekovus – įdomiausius ir žinomiausius Lietuvos veidus – į jaukų ir šiluma spinduliuojantį kalėdinį vakarą!
Į šventinį renginį atvyko daugybė žinomų žmonių: Erika ir Merūnas Vitulskiai, Vismantė Benkunskienė, Leonardas Pobedonoscevas, Jurijus Smoriginas, Laurynas Suodaitis, Deividas Meškauskas su nauja mylimąja Asta Andriukaityte, Kristina Rimienė su vyru Arvydu Rimu, Vaida Lisikaitė, Dileta Meškaitė, Tomas Grigaitis, Diana Dargienė su dukra Une, Urtė Šilagalytė, Dileta Meškaitė, Renata Norvilė ir daugybė kitų.
Atvykusius svečius pasitiko dvi neeilinės erdvės. Viena jų – šventinė Kalėdų vakarėlio erdvė, kurioje skambėjo nuotaikinga muzika, stovėjo didžiulė kalėdinė eglutė su gausybe dovanų ir buvo daug skanių vaišių bei kokteilių.
O štai antrojoje šventinėje erdvėje svečiai pasijuto tarsi Kūčių vakarienėje. Laidos vedėjai Ilona Juciūtė bei Robertas Svetlauskas ir indų bei interjero ekspertai „Žana“ surengė neeilinę Kūčių repeticiją ir sukūrė įspūdingą Kūčių stalą iš dvylikos gardžių patiekalų. Šešis patiekalus kūrė Ilona, kitus šešis – Robertas.
Patyrę kulinarai siūlė paragauti neeilinius patiekalus, kurie puikiai tinka Kūčių stalui: svečiai mėgavosi lęšiais su moliūgais ir silke, šaltai rūkytos lašišos karpačio, kukurūzų ir krevečių blyneliais, keptais baklažanais ir kitų šventiniam stalui puikiai tinkančiais patiekalais! Visi patiekalai buvo šventiškai serviruoti.
Pristatydama savo kurtus šešis Kūčių patiekalus I. Juciūtė pasakojo, kad maistas per šventes yra ypatingai svarbus, nes jis ne tik visus suvienija, bet ir suartina.
„Šventinis maistas, skoniai ir dalinimasis su šeimos nariais ar draugais prisideda prie šventinės atmosferos ir sukuria vienybės jausmą. Mano Šv. Kūčių stalas visada yra išties kitoks. Paisau tradicijų, tačiau neaplenkiu ir naujovių – mėgstu visada sugalvoti kažką kito, kas dar yra neišbandyta. Yra beprotiškai daug įdomių ir skanių patiekalų receptų, kurie jūsų šventinį stalą paverstų išskirtiniu, tik reikia pabandyti. Tikiuosi, šiandien jus įkvėpsime į savo Kūčių stalą įnešti šiek tiek naujovių!“, – kalbėjo I. Juciūtė.
Ilonai antrino ir „Kamado bono“ kepsninių virtuozas Robertas, kurio nuomone, šventinis stalas turi būti įvairus ir kupinas naujų skonių. Šefas Robertas liko ištikimas sau ir savo šešis Kūčių patiekalus kūrė su kepsninės pagalba.
„Mano kepsninė pilnu pajėgumu visus metus veikia ne tik darbo metu, bet ir namuose, tad ir per didžiąsias metu šventes dažniausiai gaminu su ja, o tai padeda atrasti naujų skonių ir idėjų. Manau, šiandien man tikrai pavyko įrodyti, jog su „Kamado bono“ galima pagaminti nuostabius patiekalus net ir Kūčių stalui. Apskritai, maisto gaminimas, o po to – ir ragavimas, yra vienas maloniausių ritualų mano gyvenime. Ypač šventiniai patiekalai turi magiją – jie suvienija, suburia, artina. Linkiu, kad artėjančios gražiausios metų šventės būtų gurmaniškos, skanios, gausios ir nestokojančios grilio aromatų!“, – pasakojo R. Svetlauskas.
Paragavę Ilonos ir Roberto kurtų Kūčių patiekalų, svečiai buvo pakviesti išbandyti ir Kalėdinio stalo vaišių, kurias sukūrė renginių maitinimo ekspertai „Spoon to the moon“. Susirinkusieji mėgavosi tokiais skanėstais, kaip miško grybų ir trumų crostini, jūros dumblių ir keptų krevečių užkandžiais, bruschettomis su avietėse marinuota lašiša, artišokų, krabų mėsos ir ikrų užkandžiais bei kitomis gurmaniškomis gėrybėmis.
Kaip renginyje teigė „Spoon to the moon“ vadovė Judrė Antanaitė, maistas yra labai svarbi kiekvienos šventės dalis.
„Geras ir kokybiškas maistas yra svarbi ne tik kasdienybės, bet ir visų švenčių dalis, todėl mums labai malonu, kad šiandien turėjome galimybę vaišinti būtent šio renginio svečius. Visada stengiamės sukurti patiekalus, kurie ne tik pamalonintų gomurį, bet ir estetiškai bei dailiai atrodytų, nes juk valgome ir akimis. Patirtys, susijusios su skoniais, išlieka ilgam, tad tikiuosi, jog šis renginys jums ilgai išliks atmintyje!“, – sakė J. Antanaitė.
Šventinis „Virtuvės istorijų“ Kalėdų vakarėlis vyko virtuvės projektų „DOMDOM“ ir buitinės technikos ekspertų „Prenta“ sukurtoje studijoje, kur vyksta ir laidų filmavimai, tad ir laidos partneriai nepraleido progos susirinkusius svečius pasveikinti su artėjančiomis šventėmis.
„Esame laimingi būdami laidos „Virtuvės istorijos“ partneriais, kurie mūsų virtuves išpildo maisto kūryba ir įdomiais pašnekesiais. Šiandieną mūsų virtuvės baldų studija kvepia Šv. Kūčių ir Kalėdų nuotaikomis ir džiugiai pasitinkame šį laikotarpį drauge. Mūsų tikslas – sukurti klientams virtuves, kurios būtų namų jaukumo ir šilumos centras, tad ir mūsų gaminamų baldų studijoje visuomet stengiamės išlaikyti namų pojūtį, o tai padeda padaryti laidos komanda“, – kalbėjo „DOMDOM“ direktorė Rasa Kaminskienė.
Prie sveikinimų prisijungė ir buitinės technikos profesionalų „Prenta“ personalo vadovė Sandra Česnavičienė. Pasak jos, norint pasiruošti žiemos šventėms, būtina pasirūpinti ir gera buitine technika, kuri leistų šventes pasitikti be galvos skausmo.
„Galime drąsiai sakyti, kad mūsų buitinė technika gyvenimą padaro žymiai lengvesniu. Kalėdiniu laikotarpiu, kai virtuvėje prabūname didžiąją savo laiko dalį ir viskas ten verda, kepa bei čirška, gera buitinė technika padeda viską paruošti ne tik greičiau, bet ir kur kas lengviau. Gera buitinė technika tampa neatsiejama šventinio pasiruošimo dalimi, nes leidžia mums sukurti nuostabius patiekalus itin lengvai ir be didelio vargo. Džiaugiamės, kad laida „Virtuvės istorijos“ leidžia mums tai atskleisti!“, – pasakojo S. Česnavičienė.
O štai „Virtuvės istorijų“ partneriai indų salonas „Žana“, kurie ir laidų filmavimo, ir vakar vykusio renginio metu rūpinosi estetišku patiekalų pateikimu ir dekoracijomis, susirinkusiems priminė, jog pakilią atmosferą kuria ne tik patiekalai, bet ir jų pateikimas, serviravimas bei šventinės dekoracijos. Būtent jie puošė renginio erdves, serviravo stalus ir užtikrino gražų patiekalų patiekimą.
„Esame labai laimingi draugaudami su „Virtuvės istorijomis“. Iš tris dešimtmečius kauptos patirties žinome, kaip svarbu tinkamai ir apgalvotai padengti stalą, kad mėgavimasis maistu būtų kuo malonesnis. Šiandien su „Žana“ komanda sukūrėme puošnią ir šventišką stalo serviruotę, kurioje subtiliai dera tradicijos ir naujovės. Pasirinkome subtilią baltą, šventiškais raštais puoštą staltiesę, naudojome klasikinius porceliano indus, modernias, šiais metais ypač madingas, vertikalaus rašto taures ir stalo įrankius. Serviruotę papildėme ir kruopščiai atrinktomis kalėdinėmis dekoracijomis, kurių šiuo metu gausu visuose mūsų salonuose. „Virtuvės istorijų“ šefai pasirūpino išskirtiniais patiekalais ir skoniais, o mes pasistengėme, kad šventės aplinka ir akimirkos prie stalo taptų dar ypatingesnės“, – kalbėjo „Arkietė“ komercijos direktorė Viltė Kačerauskaitė-Marmienė.
Vakarėlio metu savo sveikinimo žodį tarė ir laidos prodiuserė, „TV Topo“ įkūrėja ir vadovė Vaida Poderytė-Bernatavičė.