Naujajame laidos sezone Ilonos Juciūtės studijoje apsilankę svečiai dalijasi TOP 3 ingredientais, be kurių neįsivaizduoja savo virtuvės. Juos sužinojusi, Ilona turi sukurti receptą, kurį laidoje vėliau gamina kartu su laidos svečiu.
Nustebinti aktorių M. Vaitiekūną, laidos vedėjai sunku nebuvo, mat TOP 3 jo ingredientai – išties labai lietuviški ir nesudėtingai panaudojami daugybėje patiekalų.
Pasak Manto, jo namų virtuvėje visada privalo būti česnako, svogūnų, ir, žinoma, lietuviškų bulvių. Prisiminimai apie bulvinius patiekalus Mantą lydi dar iš vaikystės, mat skirtingais būdais bulves jam nuolat ruošdavo močiutė.
„Bulvės – mano vaikystės patiekalas. Mano močiutė iš jų pagamindavo viską, ko tik užsimanydavau. Ji jas virdavo, darydavo cepelinus su mėsa ir dažnai kepdavo su morkomis, todėl jos būdavo tokios pageltonavusios, ryškesnės spalvos. Tokias bulves kepė močiutė, vėliau – mama, todėl galiausiai šią estafetę perėmiau ir aš“, – pasakojo Mantas.
Prisiminęs savo močiutę, aktorius laidoje papasakojo ir daugiau istorijų iš vaikystės. Anot Manto, močiutė buvo jį labai išlepinusi.
„Ji visada manęs atsiklausdavo, ką noriu valgyti. Kadangi mano maisto racionas buvo bulvės ir miltai, aš jai sakydavau, kad noriu arba bulvių, arba blynų. Pamenu, kaip senelis visada skųsdavosi ir sakydavo: „Vėl bulvės, vėl blynai...“ – pasakodamas juokėsi aktorius.
Mantas neslėpė – jis iki pat šiol prisimena savo senelius ir jų begalinę meilę, o praeinant pro jų namus, atmintyje visada iškyla ir nostalgiški vaikystės prisiminimai.
„Močiutės namai man visada buvo tarpinė stotelė tarp namų ir mokyklos. Visai nesenai įvyko mano klasės susitikimas, ir aš vėl turėjau galimybę eiti tuo pačiu keliu. Dabar, žiūrint kitomis akimis, man tas keliukas pasirodė toks trumpas, gatvelės – tokios siauros, o pamačius močiutės namą, kuriame jau senai niekas nebegyvena, aš pajaučiau, kaip viduje kažkas suvirpėjo – prisiminiau ir tą kuprinę ant pečių, ir visą savo vaikystę“, – dalinosi laidos svečias.
Nors bulviniai patiekalai Mantui primena vaikystę, dar vienas mėgstamas jo ingredientas yra svogūnas. Tiesa, ne paslaptis, kad ši daržovė daugeliui nepatinka, nes turi ryškų skonį, kvapą ir geba pravirkdyti net pačius stipriausius. Tačiau, anot aktoriaus, jam svogūnai yra numeris vienas – jų namų virtuvėje privalo būti visada.
„Iš tiesų, svogūnų nemėgau iki vienuoliktos klasės, bet tuomet tėvas nusivežė mane į medžioklę. Ten negalėjau prieš vyresnius pasirodyti silpnas ir padaryti tėvui gėdos, todėl kartu su lašiniais pradėjau valgyti ir svogūnus, kurie dabar man yra numeris vienas“, – pasakojo Mantas.
Besišnekučiuodamas su Ilona, Mantas laidoje papasakojo ir apie savo kasdienius darbus bei linksmus vaizdo įrašus, kuriais jis dalijasi socialiniuose tinkluose. Kaip teigė aktorius, kuriant tokius įrašus, svarbiausia, kad jie būtų juokingi ne tik žiūrovams, bet ir jam pačiam.
„Svarbiausia, kad viskas būtų juokinga ir man. Būna, kad ilgai žiūri į sukurtą vaizdo juokelį ir galvoji – įkelti jį, ar ne? Galiausiai vis tiek įkeli, nes, galbūt, kažkam kitam jis patiks. Populiariausi mano įrašai – parodijos, nes jos visada prajuokina ir pakelia žmonėms nuotaiką“, – kalbėjo aktorius M. Vaitiekūnas.
Taip bekalbėdami, Ilona ir Mantas pagamino paprastą, bet labai skanų užkandį iš aktoriaus nurodytų TOP 3 ingredientų – bulvių kroketus su paštetu ir karamelizuotais svogūnais. Kaip šį užkandį įvertino laidos svečias?
Na, o laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, rubrikoje „Grilio istorijos“ taip pat paruošė neeilinį patiekalą – grilintas dešreles su sviestinėmis pupelėmis ir pomidorais.