„Kulinarinio detektyvo“ rubrikoje Robertas gamino ypač gardžius užkandukus, kuriems naudojo žalią jautieną. Kaip jau supratote, žymus kulinaras paruošė tartarą, o taip pat atskleidė, iš kur kilo šio patiekalo pavadinimas ir gamybos būdas.
Pasirodo, totoriai, keliaudami į mūšius, pasiimdavo žalios mėsos, susukdavo ją į drobulę ir pasidėdavo po balnu. Galite tik įsivaizduoti, kaip ta pati mėsa atrodydavo po mūšio: kokia minkšta, ir, pagardinus pipirais bei druska, labai skani.
Roberto pagamintas tartaro užkandis patiks net tiems, kurie žalios mėsos privengia, bet bent kartą šį skonį išbandyti yra tikrai verta! O koks ingredientas šiame patiekale tapo detektyviniu elementu, pamatysite laidoje.
Antrasis, „Vasaros hito“ patiekalas, buvo itin egzotiškas. Tai – salotos su ant grilio kepta jautiena ir papajos vaisiumi. Pasigaminti šias salotas išties yra nesudėtinga – svarbu neperkepti mėsos!
O vėliau viskas priklauso tik nuo to, kaip norėsite šias salotas valgyti: ar greitai, ar pasimėgaudami. Jei pasimėgaujant, tuomet visus ingredientus galima gražiai sudėlioti lėkštėje taip, kad patiekalas atrodytų it meno kūrinys, kurio paskutinis akcentas – paskrudintos rozmarino šakelės. Jas Robertas skrudino kartu su savo šio sekmadienio laidos viešnia, aktore ir TV3 serialo „Moterys meluoja geriau“ žvaigžde I.Norkute.
Matydama Roberto ruošiamo patiekalo ypatumus, Inga neslėpė šypsenos – anot moters, kulinaras prisigalvoja visokių nesąmonių! Tačiau, salotų galiausiai paragavusi ir pati, ji negalėjo atsistebėti mėsos minkštumu ir griliuje keptos papajos bei jautienos skonių darna.
Laidoje populiari aktorė buvo kaip niekada atvira.
„Esu viena, bet ne vieniša. Nesu paieškose, bet visi mes laukiame to stebuklo – viltis yra“, – intrigavo ji.
Kaip įprasta, laidos žiūrovai išvys ir muzikinį numerį. Jį šįkart dovanojo atlikėja, viena paslaptingiausių TV3 šou „X faktorius“ dalyvių, Lijana Stakauskaitė. Žiūrovai išgirs jos pačios kūrybos dainą „Surinkti vasarą“.
Salotos su ant grilio kepta jautiena ir papaja
Jums reikės:
4 vnt. vyšninių pomidoriukų;
3 vnt. mažųjų baby cukinijų;
1 vnt. papajos vaisiaus;
alyvuogių aliejaus;
citrinpipirių pagal skonį;
1 vnt. romaninės salotos;
kelių lapelių karčios radicchio salotos;
1 vnt. avokado.
Padažui reikės:
150 ml. citrinų sulčių;
50 ml. tiršto granatų padažo;
0,5 v. š. garstyčių;
šlakelio alyvuogių aliejaus.
Gamybos eiga:
Pirmiausiai per pusę perpjaukite mažąsias cukinijas, nulupkite papajos vaisių ir supjaustykite gabalėliais. Tuomet pradėkite ruošti jautieną – iš abiejų pusių ant jos užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, užberkite citrinpipirių pagal skonį ir palikite pailsėti.
Pasigaminkite padažą: įpilkite citrinų sulčių, tiršto granatų padažo, sudėkite garstyčias, ir, sukdami šluotele į vieną pusę, pamažu supilkite alyvuogių aliejų.
Galiausiai ant griliaus iškepkite pomidoriukus, mažąsias cukinijas, papajos vaisių ir jautieną. O tuomet beliks viską patiekti lėkštėje. Pirmiausiai suplėšykite romaninės salotos lapus, kelis lapelius karčios radicchio salotos, nulupkite ir didesniais gabalėliais supjaustykite avokadą, įberkite citrinpipirių pagal skonį, supilkite pasigamintą padažą ir pailgomis juostelėmis pridėkite supjaustytą jautieną.
Patiekalą Robertas siūlys dekoruokite parmezano sūrio skrebučiais, o jei tokių neturite, salotas apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu.
Skanaus!