R. Ščesnavičiaus kulinarinėje laidoje apsilankė magas Nicholas Kinas – vyrai gamino vasariškas salotas

2023 m. liepos 21 d. 10:32
TV3 laida „Su Robertu lengviau“ jau šį sekmadienį pakvies net dviem kulinarinėms kelionėms, neiškeliant kojos iš namų. Žinomas virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius pristatys du receptus – vienas sužavės meksikietiško maisto, o kitas – kinų virtuvės gerbėjus. Kurį receptą pakartoti rinksitės jūs?
Daugiau nuotraukų (5)
Robertas ir vėl atidavė duoklę aštraus maisto gerbėjams atskleisdamas neįtikėtinai skanių meksikietiškų užkandukų receptą. Jų gamybos eiga – itin nesudėtinga. Kiek laiko užtruksite, priklausys tik nuo to, kiek svečių užkandukais ketinate pavaišinti.
Norint pasigaminti šį patiekalą, R.Ščesnavičius paslaptingą įdarą siūlo dėti į tortilijas. Pastarųjų nereikės nei užlenkti, nei kitaip užsukti – tik tortilijos kraštelį pavilgyti kiaušinio baltymu. Tuomet tortlija ne tik tvirtai sulips, bet ir bekepant išlaikys savo formą.
Antrasis patiekalas, kurį pristatė Robertas – kiniška antis su ypatingu padažu. Šiam patiekalui kulinaras naudojo romanines ir sviestines salotas – kuo jos skiriasi nuo mums įprastų? Atsakymą sužinosite laidos metu.
O ar žinote, koks patiekalas taps tobulu pagal kinų išmintį? Pasirodo, jis turi apimti net keturias skonio savybes. Kokias? Robertas šiomis paslaptimis pasidalins ne tik su žiūrovais, bet ir su savo svečiu – magu bei mistifikatoriumi Nicholu Kinu. Magas ne tik ragavo Roberto pagamintas salotas, kurios, beje, jam atėmė žadą, bet ir parodė neįtikėtiną triuką su kortomis.
Tiesa, Robertui Nicholo pasirodymai – ne naujiena: vyrai dažnai susitinka įvairių renginių metu. O šį kartą Robertas pažadėjo būtinai atvykti į Nicholo pasirodymus didžiosiose scenose, kuriuos jis surengs po 5-ių metų pertraukos.
Ypatingas laukia ir muzikinis numeris – jį šį sekmadienį laidos žiūrovams dovanos TV laidų vedėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė.
Slaptais ingredientais gardintų meksikietiškų užkandžių receptą R.Ščesnavičius atskleis laidoje, o salotų receptu jis dalijasi jau dabar – būtinai jį išsisaugokite!
Salotos su kepta anties krūtinėle
Jums reikės:
500 g anties krūtinėlės;
130 g gervuogių;
5 vnt. figų;
2 vnt. avokadų;
1 vnt. romaninės salotos;
1 vnt. sviestinės salotos.
Padažui pasigaminti reikės:
4 v. š. juodųjų serbentų džemo;
šlakelio figų esencijos arba figų džemo;
1 v.š. figų balzamo kremo;
30 ml citrinos sulčių;
20 ml sojos padažo;
1 v.š. austrių padažo (jei tokio neturite, įpilkite daugiau sojos).
Gamybos eiga:
Pirmiausiai iš vakaro pamarinuokite anties krūtinėlę. Robertas tam naudos šlakelį sojos padažo, kelias skilteles česnako, pusę šaukšto garstyčių, šaukštą medaus bei šlakelį alyvuogių aliejaus. Parą pamarinuotą anties krūtinėlę kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių.
Kol antis keps, paruoškite užpilą. Į juodųjų serbentų džemą įpilkite šlakelį figų esencijos arba figų džemo, įdėkite figų balzamo kremo, užpilkite citrinos sulčių, sojos ir austrių padažo. Jei pastarojo neturite, tiesiog įpilkite daugiau sojos. Viską gerai išmaišykite.
Tuomet paruoškite salotas. Į serviravimo indą sudėkite rankomis suplėšytą romaninę salotą, o atskyrę lapelius, pridėkite ir sviestinę. Perpjaukite pusiau avokadus, išimkite kauliukus, nulupkite, supjaustykite ir sudėkite ant salotų. Iškepusią ir kiek atvėsusią anties krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į serviravimo indą. Papuoškite salotas figomis, užpilkite pasiruoštą padažą ir padekoruokite gervuogėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.