J. Smoriginas – apie vienintelį Druskininkų trūkumą: „Kiekvienas miestas verktų iš džiaugsmo, jei gautų mane!“

2023 m. birželio 16 d. 11:43
Kulinarinių atradimų bei kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“ įsibėgėja! Charizmatiškieji laidos vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį kvies pažinti ir patyrinėti Druskininkų miestą bei susidaryti šio kurorto kulinarinį žemėlapį. Taigi, kur, anot projekto vedlių, reikėtų valgyti Druskininkuose?
Daugiau nuotraukų (62)
Laidos vedėjai žiūrovams ne tik atskleis geriausius kelionių maršrutus Lietuvoje, bet ir padės geriau pažinti savo gimtąjį kraštą, jo unikalumą bei atrasti išskirtines gastronomines vietas.
Šį kartą vedėjai lankėsi Druskininkuose. Tai – įspūdingas kurortas, kuriame susipina gamtos grožis, parkai, poilsis ir sveikatingumas. Šiame kurorte kiekvienas gali mėgautis mineraliniais šaltiniais, gydomaisiais SPA centrais ir nuostabiu architektūriniu paveldu.
Druskininkai pasižymi savo unikaliu mineraliniu vandeniu, kurio paragauti žmonės atvyksta ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio!
Pradėjus kelionę paaiškėjo, kad Jurijus šiame mieste – itin dažnas svečias, mat čia jis turi savo sodybą, kurioje praleidžia daug laiko. Apskritai visa Dzūkija Jurijui – labai mylimas kraštas.
„Dzūkija yra labai turtinga vaizdais. Kankorėžiai, grybai, uogos – kad tik tos dzūkų mergos nebūtų nuogos!“ – juokavo vyriausias laidos vedėjas.
Apsilankius viename iš Druskininkų restoranų, Jurijus juokaudamas pasiguodė, kad Druskininkų miestui trūksta tik vieno dalyko – jo paties miesto elito sąraše.
„Šitoje vietoje – restorane „Keturi vėjai“ – kiek žinau, meras ateina su visais garbiais svečiais. Aš čia nebuvęs, nes šio krašto elitui nepriklausau. Keista, nes juk kiekvienas miestas verktų iš džiaugsmo, jei gautų Smoriginą! Gal dar nėra vėlu įstoti į Druskininkų elito gretas?“ – juokavo J.Smoriginas.
O aplankę ir kitas puikiu maistu garsėjančias vietas, vedėjai sudarė įvairių kulinarinių Druskininkų vietų žemėlapį.
Tad ką aplankyti Druskininkuose?
1. Restoranas „Keturi vėjai“. Tai – vienas iš ilgiausiai veikiančių restoranų šiame kurorte, kuris kviečia mėgautis ne tik išskirtiniais, prancūziškos virtuvės natomis kupinais patiekalais, bet ir nuostabia Druskininkų panorama.
Šis restoranas yra įsikūręs aštuntame aukšte, todėl iš jo atsiveria įspūdingi miesto vaizdai. Beje, restorano virtuvės šefas Tomas Mockūnas neseniai patobulino meniu ir prie lankytojų pamėgtų mėsos bei žuvies patiekalų įtraukė ir nemažai veganiškų patiekalų.
2. „Druskininkų kolonada“. Druskininkų širdyje, ties didžiuoju Nemunu, yra įsikūręs restoranas-muzikinis klubas „Druskininkų kolonada“. Čia svečiai kviečiami atsipalaiduoti, skaniai pavalgyti ir gerai praleisti laiką.
Kiekvieną savaitgalį „Druskininkų kolonadoje“ lankytojų laukia gyvo garso koncertai, vaidinimai ir kiti pramoginiai renginiai. Be to, šiemet restoranas atnaujino ir savo meniu, kuriame – ir molekulinės virtuvės naujovės, ir dar neragauti skoniai.
3. Viešbučio „Violeta“ restoranas. Tai – jaukus, elegantiškas, klasikinio stiliaus bei interjero restoranas su nuostabiu vaizdu į Nemuno upės vingį. Viešbučio terasoje ant Nemuno kranto po kvapniomis liepomis galite pasitikti šiltą vasaros rytą, o šaltuoju metų laiku žiemos sode, spragsint židiniui, galima mėgautis ramybe, kamerine aplinka ir vaizdingu kraštovaizdžiu.
Viešbučio restoranas kurorte garsėja puikaus skonio patiekalais, o personalas yra itin aukštos aptarnavimo kultūros.
4. „Druskos Studija“. Lankantis Druskininkuose, būtina užsukti į kūrybos namus „Druskos studiją“. Čia visi – tiek maži, tiek dideli – sužinos daug įdomybių apie Druskininkų miesto vardo kilmę, kaip yra išgaunama druska ir jos kristalai bei pamatys daug unikalių skulptūrų, sukurtų tik iš druskos!
Vietos įkūrėjai, menininkai Aušra ir Tauras Česnulevičiai, jau dešimt metų sėkmingai veda edukacinius-kūrybinius užsiėmimus „Sūri pamoka“, organizuoja pažintines ekskursijas „Iki saldumo sūri diena Druskos mieste“ bei „Čiurlionio Druskininkai“.
Taip pat čia rasite ne tik daug įdomios veiklos, bet ir paragausite pačių vietos šeimininkų druskoje kepamos žuvies.
Aplankę net keturis restoranus, trys muškietininkai – Jurijus, Darius ir Dominykas – nusprendė, kad nuotykių ir skonių dar negana, tad šefas Dominykas pasiūlė surengti smagų, vakarinį pikniką.
Taip gimė nauja laidos tradicija – vedėjai nutarė į kiekvieną kelionę su savimi vežtis ir „Kamado bono“ kepsninę, ant kurios kaskart pasigamins po patiekalą, susietą su aplankytų vietų skoniais. Šįkart Dominykas gamino ėrienos nugarinę su kaulu ir cikorijų salotomis, o patiekalo receptą išvysite laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.