Nors žinomas vyras scenoje tiesiog spindi, tačiau nulipęs nuo jos yra be galo kuklus ir malonus. Laidos filmavime Mantas papasakojo, kaip atrodo jo kasdienybė ir kokios mitybos jis stengiasi laikytis.
„Įprastai stengiuosi, kad mano namų šaldytuve būtų vien tik švieži ir sveiki produktai, tačiau būna, kad darbą baigiu ir labai vėlai vakare – tada kartais tenka papiknaudžiauti degalinės ar greitu maistu. Todėl noriu, kad mano namai būtų švari erdvė ir nebūtų pagundos paskanauti ne visai sveikais užkandžiais“, – atskleidė M. Wizard.
O štai kai gamina, Mantas visuomet taiko vieną iš draugų išmoktą taisyklę.
„Mano bičiuliai krišnaitai laikosi įdomios minties, kuria aš šiek tiek tikiu. Jie sako, kad tau gaminančio žmogaus mintys pereina į gaminamą patiekalą. Todėl pirmas bet kurio patiekalo ingredientas turi būti geras nusiteikimas. Gaminti reikia su meile“, – apie maisto filosofiją kalbėjo žinomas vyras.
Laidos žiūrovams Mantas atskleidė ir vieną firminį savo receptą, kuriuo neretai pasilepina namuose:
„Išskaptuoju bandelę ir į ją sudedu keptas daržoves. Tuomet viską užpilu pasigaminta mase, į kurią įeina varškė, druska ir kmynai. Apkepusi masė būna panaši į mocarelą. Tokį patiekalą aš vadinu improvizuota pica.“
Tačiau Mantui patinka ragauti ir kitų sukuriamų delikatesų. O kai kartą viešėjo užsienyje, jis turėjo galimybę paskanauti ir vieno garsiausių pasaulio šefų patiekalo.
„Neseniai buvau Las Vegase. Lankiausi Gordono Ramsio restorane, kuriame valgiau patį skaniausią kada ragautą mėsainį su avokadu bei nuostabiai skania ir sultinga jautiena“, – apie įspūdį palikusį patiekalą pasakojo iliuzionistas.
O štai egzotiškų patiekalų kelionių metu M. Wizard ragauti nesiryžta. Kaip teigė pašnekovas, vienam mūsų krašto patiekalui jis visuomet suteiktų pirmenybę.
„Visuomet svajoju išbandyti lietuvišką tradicinį dzūkų patiekalą – bandas. Nesu niekuomet jo ragavęs. Jo norėčiau paragauti labiau nei bet kokio kiniško ar indiško patiekalo“, – kalbėjo M. Wizard.
Artėjančios didžiosios metų šventės neišvengiamai taip pat turi tradicijų, susietų su maistu. Kelias iš gražiausių, kurių laikosi Manto šeima, jis atskleidė filmavimo metu.
„Kūčių vakarienę visada leidžiu kartu su savo tėveliais Vilniuje. Jie labai mėgsta grybauti ir moka nuostabiai tuos grybus paruošti, su jais pagamina gal net keturis skirtingus patiekalus. Visi susiburiame ir smagiai kartu praleidžiame laiką. Gruodis man yra lėkimo, darbo ir susikaupimo metas. Bet žinau, kad išaušus 24 dienos rytui, viskas nutils. Pasidaro ramu ir gera leisti laiką su šeima“, – apie šventines tradicijas pasakojo Mantas.
Nors atrodytų, kad burtai tapo Manto kasdienybe, tačiau švenčių metu jis laikosi vienos pagrindinės taisyklės.
„Nors esu žmogus, dirbantis burtų sferoje, bet per šventes jais neužsiiminėju. Visuomet sakau, kad reikia būti savo gyvenimo stebukladariais ir juos kurti patiems“, – kalbėjo žinomas vyras.
Kol laidos vedėja Ilona šnekučiavosi su Mantu, laidos virtuvės šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruošė išskirtinį šventinį patiekalą – lašišos velingtoną. Juo pavaišino ir ryto svečią.