Kad apie gerus darbus būtina kalbėti garsiai, tvirtina ir TV3 laidos „Sėkmės istorijos“ vedėjas Audrius Bružas, kuris jau šį šeštadienį žiūrovus pakvies kitokiai nei įprasta laidai su Lietuvoje gyvenimą kuriančiu virtuvės šefu Gian Luca Demarco.
„Aš esu linkęs manyti, kad apie gerus darbus reikia kalbėti garsiai tam, jog žinia apie juos pasklistų plačiai ir galbūt ir kitus įkvėptų imtis panašių iniciatyvų. Nesvarbu, ar mes padėsime senoliams, ar onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, o gal nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms“, – sako A. Bružas.
Audrius įsitikinęs, kad tuo tiesiog būtina dalintis, nes tik konkrečiais pavyzdžiais galime paskatinti kitus imtis veiksmų. Ne veltui sakoma, kad geras pavyzdys – užkrečiamas! Laidos vedėjas tikisi, kad laida įkvėps ištiesti pagalbos ranką ir padėti tiems, kuriems to reikia – juk padėti malonu, o kažkam tai ir be proto reikalinga ir svarbu.
Laidos vedėjas šeštadienį svečiuosis pas žinomą virtuvės šefą bei TV3 laidos „La maistas“ vedėją Gian Luca Demarco, kuris pasidalins savo patirtimi, susijusia su socialine atsakomybe. Jis prisimins, kaip buvo auklėjamas gimtojoje šalyje, mokomas dalintis ir padėti kitiems.
Audrius pasmalsaus ir apie tautų skirtumus. Kurie – lietuviai ar italai – yra dosnesni dalindamiesi? Nors pats Gian Luca yra nelinkęs girtis ir garsiai pasakoti apie daromus gerus darbus, jis vadovaujasi katalikišku posakiu. „Tavo dešinė neturi žinoti, ką daro kairė“, – juokavo vyras.
Tačiau šį kartą jis paatviraus, kad su šeima nuolatos organizuoja maisto gamybą nepasiturintiems žmonėms, padeda katalikų bendruomenei bei prisideda prie Lietuvos kariuomenės savanorių maitinimo.
Žinomą virtuvės šefą nustebino ir kito laidos svečio, atstovaujančio verslo sektorių, pasidalinta informacija apie pasikeitusią situaciją verslo sektoriuje. „Šiais laikais įmonės vis dažniau koncentruojasi ne tik į pelną, bet ir į pagalbą socialinėms grupėms, kurioms to išties reikia“, – sakys svečias.