Ne taip seniai kartu su vyru Ąžuolu Ineta nusprendė imtis verslo – ir ne bet kokio, o susieto su maistu.
„Mes turime greito maisto užkandinę. Mano vyras visuomet norėjo atsidaryti piceriją, o kadangi koronaviruso metu nuomai tinkamas patalpas rasti buvo labai sunku, ją nusprendėme atidaryti tiesiog savo kieme. Šis sprendimas tikrai labai pasiteisino“, – laidos filmavime pasakojo I. Puzaraitė-Žvagulienė.
Tiesa, kad ir kokios gardžios bebūtų šeimos užkandinės picos, kasdien namuose jie mėgaujasi ir kur kas sveikesniais patiekalais. O ypač – salotomis.
„Namuose gaminu aš. Be proto mėgstu gaminti ir valgyti salotas – jas gamindama visuomet improvizuoju. Kai atvažiuoja svečiai, jie visuomet žino, kad ras kalną salotų dideliame padėkle, kurį aš vadinu „prausbliūdžiu“. Tačiau, jei gaminu naują patiekalą vyrui, jis aplink mane laksto su visais aparatais, skirtais matuoti temperatūrą ir laiką.
Pavyzdžiui, mūsų užkandinėje Ąžuolas picų padą gamina pats – jį tobulino net metus laiko. To recepto išmokė ir mane, bet vis tiek jį pagaminu ne taip. Geriausiai, manau, savo receptą išpildo pats šefas“, – su šypsena pasakojo žinoma moteris.
Ineta taip pat vadovauja ir vaikų darželiui. Čia mitybos taisyklės yra kur kas griežtesnės:
„Ten rasite valgiaraščius, kurie yra sudėlioti specialiai vaikams. Suskaičiuotos kalorijos, maisto pasikartojimas. Nėra taip, kad su vaikų meniu tu gali žaisti ir improvizuoti – yra taisyklės, kurių turime laikytis. Darželyje vyrauja sveikesnis, bet skanus maistas. Palepiname vaikus ir varškėtukais, tačiau jie turi būti pagaminti iš pilno grūdo miltų.“
Maistas nuo šeimos gyvenimo būdo neatskiriamas ir tuomet, kai jie planuoja keliones. Tad nors pastaruoju metu dėl verslo reikalų šeima kelionių neplanuoja, išvykę svetur, jie visuomet linkę ragauti daug ir įvairaus gatvės maisto.
„Mes keliaujame praktiškai tik dėl maisto. Net ir su vaikais keliaudami į kitą šalį, pirmiausiai pasitikriname, kokį maistą ten rasime“, – pripažino Ineta.
Kol laidos vedėja Ilona šnekučiavosi su Ineta, laidos šefas Robertas Svetlauskas paruošė Prancūzijos įkvėptą patiekalą su lietuviška improvizacija – kišą su dešrelėmis ir pupelėmis.