„Måneskin“ lyderio Damiano sužadėtinė prabilo apie ligą, kankinančią nuo 16 metų: „Išleidau tūkstančius“

Praėjusių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojo italų rokerių ketvertuko „Maneskin“ lyderį Damiano Davidą (23 m.) kūrybai įkvepia ir jo sužadėtinė Giorgia Soleri (26 m.), vis labiau populiarėjanti dėl drąsių socialinių iniciatyvų.

Giorgia Soleri ir Damiano Davidas apie savo santykius viešai prabilo tik praėjusių metų pradžioje.<br>IPA / SIPA / „Scanpix“ nuotr.
Giorgia Soleri ir Damiano Davidas apie savo santykius viešai prabilo tik praėjusių metų pradžioje.<br>IPA / SIPA / „Scanpix“ nuotr.
„Maneskin“ MTV vaizdo klipų apdovanojimuose JAV pelnė prizą už geriausią alternatyviosios muzikos vaizdo klipą.<br>DPA / „Scanpix“ nuotr.
„Maneskin“ MTV vaizdo klipų apdovanojimuose JAV pelnė prizą už geriausią alternatyviosios muzikos vaizdo klipą.<br>DPA / „Scanpix“ nuotr.
„Jeigu reikėtų apibūdinti, kas yra meilė, sakyčiau, kad tai yra akimirkos, kai mes juokiamės kartu“, – sakė G.Soleri.<br>SIPA/“Scanpix“ nuotr.
„Jeigu reikėtų apibūdinti, kas yra meilė, sakyčiau, kad tai yra akimirkos, kai mes juokiamės kartu“, – sakė G.Soleri.<br>SIPA/“Scanpix“ nuotr.
G.Soleri į „Instagram“ paskyrą įkėlė sužadėtinio nuotrauką, jo nuogą užpakalį pridengusi kvatojančiu veiduku.<br>AP/„Scanpix“ nuor.
G.Soleri į „Instagram“ paskyrą įkėlė sužadėtinio nuotrauką, jo nuogą užpakalį pridengusi kvatojančiu veiduku.<br>AP/„Scanpix“ nuor.
„Jeigu reikėtų apibūdinti, kas yra meilė, sakyčiau, kad tai yra akimirkos, kai mes juokiamės kartu“, – sakė G.Soleri.<br>IPA / SIPA / “Scanpix“ nuotr.
„Jeigu reikėtų apibūdinti, kas yra meilė, sakyčiau, kad tai yra akimirkos, kai mes juokiamės kartu“, – sakė G.Soleri.<br>IPA / SIPA / “Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 11, 2022, 9:09 PM

Kai „Måneskin“ MTV vaizdo klipų apdovanojimuose JAV pelnė prizą už geriausią alternatyviosios muzikos vaizdo klipą (daina „I Wanna Be Your Slave“), jų triumfą scenoje atidžiai stebėjo ištikimiausia gerbėja – italė G.Soleri.

Tuomet skandalą sukėlė tai, kad grupės nariai Naujajame Džersyje į sceną žengė pasipuošę mažai kūną dengiančiais rūbais. Štai grupės lyderis D.Davidas scenoje stovėjo nuogu užpakaliu, kurį dengė tik odos juostelė.

„Måneskin“ pasirodymą MTV cenzūravo – filmavimo kameras nusuko į žiūrovų salę.

Iš karto po grupės pasirodymo G.Soleri į socialinio tinklo „Instagram“ paskyrą įkėlė sužadėtinio nuotrauką, jo nuogą užpakalį pridengusi kvatojančiu veiduku.

Modelis, aktorė, rašytoja, feministė ir drąsi socialinių problemų viešintoja Giorgia pastaruoju metu Italijoje sulaukia vis daugiau žiniasklaidos ir sekėjų dėmesio. G.Soleri nenori, kad būtų žinoma tik kaip Damiano mergina. Galbūt todėl socialiniuose tinkluose – vos viena kita bendra poros nuotrauka.

Vis dėlto rugpjūtį ji pasidalijo atostogų Italijos Apulijos regione akimirkomis, kai tarp gausių „Måneskin“ koncertų pora rado laiko pasimėgauti jūra.

Tuomet sužadėtiniai nusprendė priglausti sergančią benamę katę. Dėl skirtingų spalvų akių pavadino ją Ziggy Stardust, taip pagerbdami britų muzikos žvaigždę Davidą Bowie (skirtingų spalvų akis turėjęs dainininkas vienu metu prisistatinėjo Ziggy Stardust pseudonimu. – Red.).

Kur kas daugiau Giorgia kalba apie save ir skaudžias sveikatos bėdas.

Ji prisipažino daug kentėjusi dėl tėvų skyrybų, 21-erių išgyvenusi abortą, sirgusi depresija.

Be to, daug metų jai nebuvo nustatyta kita klastinga liga. Iki šiol Italijoje niekas taip atvirai nekalbėjo apie dažną moterų ligą vulvodiniją – stiprius skausmus sukeliantį išorinių lytinių organų uždegimą.

Su šia liga nuo paauglystės susidūrusi G.Soleri pasakojo, kad ne vienus metus medikų buvo vadinama ligų ieškančia ir skausmo nepakeliančia išpaikusia mergina.

Galų gale po daugybės vizitų pas medikus ji išgirdo savo ligos diagnozę ir dabar bando padėti panašaus likimo moterims.

„Mes pavargome būti nematomos“, – sakė G.Soleri, kai gegužę Italijos Deputatų Rūmuose pristatė iniciatyvą, kuria siekiama šią patologiją pripažinti pagalbos ir priežiūros reikalaujančia lėtine liga.

„Aš kęsti skausmus pradėjau būdama vos 16 metų, bet liga buvo nustatyta tiktai tada, kai sulaukiau 24-erių.

Visą tą laiką praleidau klausydamasi priekaištų, kad ligą išsigalvojau, kad visos problemos yra mano galvoje. Kol sužinojau diagnozę, išleidau tūkstančius eurų vizitams pas medikus, nes nėra pakankamai specialistų, galinčių šią ligą gydyti.

Dabar esu labai sujaudinta matydama tokį didelį susidomėjimą šia liga“, – kalbėjo moterų sveikata susirūpinusi italė.

Kai G.Soleri tarė šiuos žodžius, šalia jos buvo sužadėtinis D.Davidas. Tąsyk jis visai nepriminė scenos išsišokėlio – kukliai šypsojosi, buvo pasipuošęs elegantišku kostiumu.

„Esu čia kaip sąjungininkas ne tik Giorgios, bet ir visų merginų, kurioms teko susidurti su šia liga, – kalbėjo maištingasis muzikantas. – Visiškai ją palaikau. Bet pagrindinį darbą atlieka šios moterys, siekiančios, kad būtų priimti jų gyvenimą palengvinantys įstatymai.“

Nors teigiama, kad Damiano ir Giorgia kartu jau aštuonerius metus, apie savo santykius jie viešai prabilo tik praėjusių metų pradžioje socialiniuose tinkluose pasidalindami bendra nuotrauka.

Giorgios pareiškimai apie moterų teises socialiniuose tinkluose sulaukia didelio palaikymo.

Italė kovą išleido savo poezijos knygą „La signorina Nessuno“ („Panelė Niekas“).

„Nors poeziją rašau nuo 2006 m., knyga „Panelė Niekas“ atsirado 2018 m. Per šiuos metus ji išaugo, pasikeitė, pastorėjo nuo 50 puslapių, kurie sudarė pirmąjį rankraščio variantą, iki 208“, – pristatydama savo pirmą knygą pasakojo G.Soleri.

Čia ją taip pat palaikė sužadėtinis.

„Giorgiai, mano mėgstamiausiai poetei, sužadėtinei ir draugei. Aš tave myliu, tu pakeitei mano gyvenimą“, – rašė „Måneskin“ grupės lyderis knygos išleidimo proga įteiktame sveikinimo atviruke.

Damiano nekart sakė, kad Giorgia yra jo mūza. Būtent jai skirta garsioji „Måneskin“ daina „Coraline“, nuskambėjusi per šių metų San Remo dainų festivalį, kuriame Romos rokeriai dalyvavo kaip svečiai.

Tai neabejotinai buvo jautriausias festivalio pasirodymas, po kurio ašarų neslėpė ir dainą emocingai atlikęs Damiano.

„Ačiū visiems, kurie supratote šios dainos prasmę ir jos svarbą mano gyvenime. Ačiū bendražygiams, kurie kartu su manimi atliko ją šioje scenoje.

Ačiū festivalio rengėjams, kurie suteikė galimybę jai suskambėti svarbiausioje Italijos scenoje.

Ačiū Giorgiai, kuri įkvėpė mane ją parašyti ir išgyventi“, – susijaudinęs kalbėjo „Måneskin“ lyderis.

Nors pora retai viešai demonstruoja savo jausmus, kartais meilė pramuša privatumo sieną, leisdama gerbėjams bent akies krašteliu pažvelgti į jų laimę.

„Jeigu reikėtų apibūdinti, kas yra meilė, sakyčiau, kad tai yra akimirkos, kai mes juokiamės kartu“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė G.Soleri ir pasidalijo daugybe romantiškų nespalvotų nuotraukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.