80-metis seras Paulas McCartney paatviravo apie savo mylimiausias moteris

„Myliu ir gerbiu moteris, – yra sakęs buvęs legendinės grupės „The Beatles“ narys seras Paulas McCartney, neseniai atšventęs 80-metį. – Mano požiūrį į moteris suformavo mama, kurią prisimenu kaip švelnią ir nuoširdžią moterį. Ji įkūnija žmogiškumą, kuriuo persmelktos mano dainos.“

P.McCartney yra vedęs trečią kartą.<br>„Scanpix“ nuotr.
P.McCartney yra vedęs trečią kartą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Linda Louise McCartney buvo ilgiausiai trukusi legendinio atlikėjo meilė.<br>„Capital Pictures“ / „Scanpix“ nuotr.
Linda Louise McCartney buvo ilgiausiai trukusi legendinio atlikėjo meilė.<br>„Capital Pictures“ / „Scanpix“ nuotr.
P.McCartney ne kartą yra sakęs, jog gailisi, kad vedė britų modelį Heather Mills.<br>imago / „Scanpix“ nuotr.
P.McCartney ne kartą yra sakęs, jog gailisi, kad vedė britų modelį Heather Mills.<br>imago / „Scanpix“ nuotr.
P.McCartney apie žmoną N.Shevell: „Jei Nancy reikėtų apibūdinti vieninteliu žodžiu, veikiausiai pasakyčiau, kad ji yra tikra.“<br>„Capital Pictures“ / „Scanpix“ nuotr.
P.McCartney apie žmoną N.Shevell: „Jei Nancy reikėtų apibūdinti vieninteliu žodžiu, veikiausiai pasakyčiau, kad ji yra tikra.“<br>„Capital Pictures“ / „Scanpix“ nuotr.
P.McCartney: „Mano požiūrį į moteris suformavo mama.“<br>„Scanpix“ nuotr.
P.McCartney: „Mano požiūrį į moteris suformavo mama.“<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 12, 2022, 5:22 PM

Liverpulio darbininkų šeimoje gimęs P.McCartney savo motinos Mary, dirbusios akušere ir slauge, neteko būdamas 14 metų. Jai skyrė dainą „I Lost My Little Girl“, kurią parašė 1956-aisiais.

Pernai lapkritį Didžiojoje Britanijoje pasirodė P.McCartney ir airių poeto Paulo Muldoono dviejų tomų knyga „The Lyrics: 1956 to the Present“, kurioje pasakojama 156 dainų atsiradimo istorija.

Supažindiname su keturiomis svarbiausiomis britų muzikos žvaigždės P.McCartney gyvenimo moterimis ir jo šeima.

Jaunystės meilė. Nieko nuostabaus, kad popmuzikos žvaigždė įsimylėjo ketveriais metais jaunesnę aktorę Jane Asher. Susipažinęs su ja 1963 m., P.McCartney iškart atsikraustė į jos tėvų namų palėpėje įrengtą kambarį.

Jo mylimosios šeima priklausė aukštuomenei. Paului labai patiko raudoni Jane plaukai.

„Ji vaidino reklaminiuose ir vaidybiniuose filmuose. Abiem mums patiko literatūra ir teatras“, – prisiminė atlikėjas.

Paulas skyrė J.Asher dainą „And I Love Her“, o po penkerių draugystės metų pora pasuko skirtingais keliais.

P.McCartney ir J.Asher išsiskyrė be jokių dramų. „Aš visada ja žavėsiuosi dėl daugelio dalykų. Tačiau nesutapo mažos dėlionės dalelės“, – aptakiai ir džentelmeniškai apie skyrybų priežastis kalbėjo muzikantas.

Jis labai gražiai atsiliepė ir apie buvusios mylimosios motiną, kuri dirbo muzikos mokytoja. „Ji buvo man tarsi mama. Visa Asherų šeima įkūnijo elegantiškąjį ir mandagųjį Londoną“, – pabrėžė buvęs grupės „The Beatles“ narys.

Pirmoji žmona. Linda Louise McCartney (mergautinė pavardė Eastman, 1941–1998) buvo ilgiausiai trukusi legendinio atlikėjo meilė. 31 metus jie buvo kartu.

Bitlas neslėpė, kad amerikiečių fotografė, muzikantė, žmogaus teisių aktyvistė, vegetarinių kulinarinių knygų autorė padarė jį geresniu žmogumi.

„Ji suteikė man galimybę būti tikru vyru. Susitaisiau dantis, laikiau vištas ir sodinau medžius“, – sakė legendinis atlikėjas.

P.McCartney skyrė Lindai dainą „Warm and Beautiful“. Pirmąją žmoną jis laikė įkvėpimo šaltiniu: „Su ja neliūdėjau. Tiesa, kai ji susirgo vėžiu, liūdesys manęs nebeapleido.“

Linda mirė 1998-aisiais. Per šermenis styginių kvartetas grojo „Warm and Beautiful“.

Iš šios santuokos P.McCartney sulaukė trijų vaikų – dukterų Stellos (50 m.) ir Mary (52 m.) bei sūnaus Jameso (44 m.).

Antroji žmona. P.McCartney ne kartą yra sakęs, jog gailisi, kad vedė britų modelį Heather Mills (55 m.).

„Manau, kad šias vestuves galima būtų pavadinti „dešimtmečio klaida“, – kalbėjo buvęs bitlas apie ketverius metus trukusią santuoką su H.Mills.

Vienintelis gražus prisiminimas iš jos – duktė Beatrice Milly (18 m.). P.McCartney ne kartą yra pasakojęs, kaip nuoširdžiai ją myli.

Beje, skyrybos muzikantui kainavo 32 mln. eurų.

Trečioji žmona. P.McCartney juokauja, kad trečią žmoną – verslininkę Nancy Shevell (62 m.) jis pats sau išpranašavo, 1976-aisiais parašęs dainą „Let ‘Em In“. Joje minimi brolis ir sesuo Suzy ir Johnas.

„Tuomet nežinojau, kad vesiu Nancy, kuri turį seserį vardu Suzy ir brolį Johną. Taigi, tuomet dainavau apie Nancy šeimą. Neįtikėtinas sutapimas“, – stebėjosi P.McCartney.

Iš pradžių Paulas ir Nancy slėpė nuo aplinkinių savo jausmus. Viešuose renginiuose jie lankydavosi atskirai.

Pora susituokė 2011-aisiais, praėjus trejiems metams po P.McCartney ir H.Mills skyrybų.

Jai P.McCartney merginosi per atostogas Maroke, bet iš pradžių jie dar gyveno atskiruose kambariuose.

„Kartą visą dieną lijo, o ji manė, kad tai nesvarbu. Man tai pasirodė taip miela“, – prisiminė buvęs bitlas.

Viešbutyje prie pianino Paulas kūrė dainą „My Valentine“. „Tą nuostabų ir romantišką vakarą pagalvojau, kad šiąnakt tikrai nemiegosime atskirai“, – prisiminė legendinis atlikėjas.

Kažkada dar nepažinodamas Nancy Paryžiuje Paulas pamatė rožinę suknelę ir pagalvojo: „Ji bus mano kitai žmonai.“ Po vestuvių jis padovanojo ją Nancy.

Savo sutuoktinę garsusis atlikėjas iki šiol apiberia gražiausiais komplimentais.

„Jei Nancy reikėtų apibūdinti vieninteliu žodžiu, veikiausiai pasakyčiau, kad ji yra tikra, – sakė muzikantas. – Ji yra vadovavusi didelei ekspeditorių įmonei, labai tvirtai stovi ant žemės.

Nancy – praktiška moteris. Ji man – tikras lobis.“

Šeima – linksma ir kūrybinga

* P.McCartney labai šiltai ir su didele meile atsiliepia apie savo tėvus (nuotr.).

* „Liverpulyje gyvenusi mano šeima buvo šauni ir visai paprasta, – sakė jis. – Airiškoje aludėje mes visada pritardavome pianinu atliekamoms dainoms. Žmogus gali pasirinkti – būti labai išsilavinęs ir šiek tiek įsitempęs arba nelabai išsilavinęs, bet likti savimi.“

* Muzikantui šeima buvo nuoširdumo mokykla. „Kokią turėjau laimę: vien padorūs, geri ir draugiški žmonės. Neturtingi, bet tai buvo kone pranašumas, nes viską turėjo daryti patys“, – sakė P.McCartney.

* Jo tėvas Jimas dirbo medvilnės biržoje, mėgo groti pianinu, grojo trimitu džiazo grupėje.

* „Tėvas man visada sakydavo – tai, ką mėgsti, daryk dabar, neatidėliok. Be to, mėgstamam darbui atsidėk visas, – prisiminė muzikantas. – Iš tiesų – kai mes su Johnu Lennonu pradėdavome kurti dainą, abu pasinerdavome į darbą, neturėdavome jokių pramogų.“

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.