Prieš 15 metų žurnalistas atsisakė alkoholio, o domėtis sveika mityba pradėjo prieš 10 metų.
„Taip apsisprendžiau tada, kai man suskambo priešdiabetinės angelų giesmės“, – atvirai kalbėjo žurnalistas.
Išgirdęs apie diabeto grėsmę R.Musnickas ėmė skaityti mokslinę literatūrą apie sveiką mitybą, o svarbiausia – skaičiuoti cukraus kiekį produktuose.
Jis net sukūrė eksperimentinę maisto produktų virtuvę.
„Atlikau gal penkis tūkstančius cukraus matavimų. To reikėjo tam, kad suprasčiau, koks produktas kiek kelia cukraus kiekį organizme.
Kai tai išanalizavau, pradėjau rinktis maisto produktus ne vien pagal kaloringumą, bet ir pagal glikeminį indeksą, kuris parodo, kaip kraujyje jie padidina cukraus kiekį“, – pasakojo R.Musnickas.
Jo teigimu, svarbiausia pasižiūrėti, kurie produktai yra aukšto, o kurie – žemo glikeminio indekso.
Mėsa, žuvis, pieno produktai, daržovės, vaisiai, uogos su kai kuriomis išlygomis yra žemo glikeminio indekso.
Aukšto glikeminio indekso produktai pagaminti iš miltų: makaronai, duona, batonas.
Prieš dešimtmetį nuo žurnalisto stalo dingo miltiniai, bulviniai patiekalai, net įvairūs užkandžiai.
Išalkęs vyras išgeria vandens. Be to, jis stengiasi valgyti kuo rečiau ir siekia, kad kasa kuo mažiau dirbtų ir gamintų insulino.
„Daug kas mano, kad vaisiai, sausainiai ar riešutai padės numalšinti alkį. Bet yra priešingai – užkandžiuose esantis cukrus dar labiau kelia apetitą ir žadina norą prisivalgyti“, – tikino pašnekovas.
Jis atsisakė net tokio lietuviui kone švento patiekalo kaip šaltibarščiai.
Mat virti burokėliai šaltibarščiuose, kaip ir šalia jų padėtos bulvės, – cukraus bomba.
Pradėjęs sveikai maitintis R.Musnickas per trumpą laiką atsikratė nepageidaujamų kilogramų.
Anksčiau jis svėrė 91 kilogramą, o dabar jo svoris siekia apie 75 kilogramus.
Rytais žurnalistas įprastai valgo grikius. Per pietus jis pasigamina vištienos troškinį su daržovėmis, kuris dažnai būna pagardintas kiaušiniene.
Pavakariams jis suvalgo obuolį ar kitą vaisių.
„Viešojo maitinimo įstaigose beveik nevalgau. Net atėjęs į svečius šeimininkų klausinėju, iš ko paruoštas maistas“, – neslėpė R.Musnickas.
Žurnalistas yra išmėginęs grikių dietą, kuri leidžia per dvi savaites numesti 5–10 kilogramų.
Dieta, anot pašnekovo, yra griežta: penki šaukštai grikių ryte, penki šauktai per pietus, penki šaukštai vakare. Mirkytus grikius jis užgeria stikline rūgpienio.
Vis dėlto žurnalistas savęs išskirtiniu sveikuoliu nelaiko.
Kartais jis nukrypsta nuo griežtos mitybos ir pasimėgauja gardesniu kąsniu. Tačiau po to R.Musnickui tenka prakaitą lieti sporto salėje.