„Žinojau, kad Kazachstanas yra be galo turtinga savo ištekliais valstybė, bet daugiau apie tą šalį nieko nežinojau. Bet buvau priėmęs sprendimą, kad ateityje save daugiau norėčiau sieti su verslu, o ne su politika, tai maniau, jog darbas Kazachstane – tikrai neblogas startas“.
Šalis, apie kurią A.Burba žinojo labai mažai, per penkerius metus tapo antraisiais namais. „Tik prieš pat išvykdamas sužinojau, kad žiemą Kazachstane gali būti iki minus 50 laipsnių šalčio. Teko eiti į parduotuvę, pirkti pačią šilčiausią striukę, maždaug minus 30 ji atlaikė“.
Verslo konsultantu Kazachstane tapęs Andrius Burba iš pradžių stebėjosi daug kuo. Pavyzdžiui, kad turtingi kazachai gali turėti po 2 ar net 3 žmonas. „Kai kada pirmoji žmona apie tai žino, kai kada tik nuspėja, bet užtat demografinė padėtis fantastiškai kyla į viršų, gimstamumas didelis“.
Dar viena staigmena – neišpasakytas kazachų vaišingumas ir neįprasti patiekalai, daugelis jų gaminama iš arklienos.
„Tai yra nacionalinis patiekalas. Jis gyvuoja ir dabar. Labai sveika, gera mėsa. Tenka ją valgyti palyginus dažnai, bendraujant su savo kolegomis kazachais, nes jie dažnai ją užsako.“
A.Burba pasakojo, kad Kazachstane jis, kaip garbingiausias svečias, negalėjo atsisakyti ir privalėjo paragauti ir avies galvos, ir net... šunienos.
Dar daugiau netradicinių emigracijos istorijų, kuriomis dalinsis ir charizmatiškas turkas, kelionių agentūros „Labas“ savininkas Mustafa Erkut, aktorius Leonardas Pobedonoscevas, keliautojai Audrius ir Alma Sutkai, bei iš Bali salos paskui lietuvaitę Eglę į Lietuvą atvykęs Oko Sutama bei daugelis kitų – 19.30 val. laidoje „KK2 penktadienis“.