Kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ grupės nariai parodė ne tik savo muzikinius, bet ir kulinarinius gebėjimus. Vokalistas Darius Mickus ir būgnininkas Kęstutis Jurkšaitis stojo į kovą, kad nustebinti likusius komandos narius Dainių ir Regimantą gardžiais patiekalais.
Studijoje Kęstutis kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte gamino tartą su grikiais ir šaldytomis daržovėmis, o Darius, padedamas iš Šri Lankos kilusio virtuvės šefo Dilano Dampellos Gamage, grilyje kepė namines dešreles su gurmaniška bulvių koše.
Bene tris dešimtmečius gyvuojantys tautos numylėtiniai su malonumu prisimena susikūrimo istoriją. Išskirtinę dieną gimusios grupės nariai džiaugiasi, kad šiemet pavyks surengti trankų gimtadienio koncertą tiek sau, tiek ištikimiausiems gerbėjams.
„Tai buvo 1992 metais, vasario 29 dieną. Taip jau yra, kad gimtadienį galime švęsti tik kas keturis metus. Tačiau artėja mūsų trisdešimtmetis ir mes iš tikrųjų ruošiamės tam. Mes visi keturi esame nuo pat pradžių, nepasikeitę, nenuėję nuo scenos. Kaip buvome, taip ir esame – mes buvome, esame ir būsime“, – drąsiai laidoje teigs Darius.
Pasirodo, šiandien grupės lyderiu laikomas Darius ne pirmasis inicijavo grupės susikūrimą. Prie komandos jis prisijungė tik tuomet, kai kiti nariai pradėjo ieškoti vokalisto.
„Tiesiog berepetuodami sugalvojome, kad reikia vokalisto. Vienas iš mūsiškių, Dainius, nuėjo į jaunųjų atlikėjų koncertą ir ten sutiko Darių. Tuomet nė neabejojęs tarė – jis“, – istorija dalinosi Kęstutis.
Vos susikūrusi grupė per porą metų taip išpopuliarėjo, kad buvo nominuota prestižiniuose Lietuvos muzikiniuose apdovanojimuose ir netrukus pradėjo gastroles ir koncertus ne tik visoje šalyje, bet ir už jos ribų. Kaip paaiškėjo laidoje, visi grupės nariai yra dideli kulinarijos mėgėjai ir net kelionių metu nepraleidžia progos pasigaminti sau gardžių patiekalų.
„Mes visi mėgstame gaminti. Ir net koncertų, kelionių ar gastrolių metu nusiperkame daug maisto ir gaminamės patys vietoje. Turų metu keliaujame autobusiuku. Jame yra virtuvė, kur labai patogu ruošti maistą net ir maišant visą Europą“, – įspūdžiais dalinosi grupės vokalistas.
28 metus gyvuojanti grupė tikina, kad ne kartą buvo susiginčiję ar būgnų lazdelėmis trenkę per stalą. Tačiau jiems pasisekė, kad išsaugojo taiką ir niekada nenusprendę nutraukti muzikinės veiklos.
„Mes visą tai esame jau praėję, jau pragyvenome. Ateina laikas, kuomet supranti, kad nueitas kelias nėra veltui ir kad dabar sustoti būtų labai neprotinga. Tiesiog pagarba vienas kitam ir meilė muzikai“, – tvirtos grupės paslaptimi dalinosi Darius.
Per tris dešimtmečius kelionių ir gastrolių metu grupė ne kartą patyrė nepamirštamų nuotykių ir įsimintinų istorijų. Viena jų pasidalino ir šeštadienio ryto laidoje.
„Tai atsitiko 1992 metais, kai išvažiavome į Palangą. Ten išsinuomojome pora namukų ir vieną dieną sugalvojome, kad labai norime šašlykų. Nusipirkome mėsos ir, nunešę į artimiausią restoraną, paprašėme personalo, kad užmarinuotų, paruoštų.
Atėjo vakaras – laužas užkurtas, viskas paruošta. Tik apsižiūrėjome, kad neturime iešmų. Tuomet kilo geniali mintis – pasiėmiau savo bosinę gitarą, nusukau visas stygas, sunėrėme ant tų stygų šašlykus ir kepėme. Nežinau, kas ten labiau iškepė – ar rankos, ar šašlykai, bet jie buvo labai skanūs“, – kuriozine istorija dalinosi grupės bosistas Regimantas Turūta.