KK2 žurnalistai kartu su Seimo nariu, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininku Kęstučiu Mažeika apsilankė Suvalkuose esančioje parduotuvėje, kurioje tyrinėjo pigiausius produktus.
Specialistai teigia, kad lietuvių pamėgti pigiausi produktai nėra sveiki. „Jeigu žmonės tokius dalykus deda į burną ir valgo... O jei dar kepa, kepino metu išsiskiria junginiai, kurie veikia kancerogeniškai. Čia yra bomba“, – laidoje aiškino Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas.
Žurnalistai ir politikas atrado dešrelių pakelį, kurio kaina vos 45 centai, tačiau, paskaitę sudėtį, suprato, kad ten mėsos nėra.
„Atrodo simpatiškos dešrytės, bet sudėtyje – kažkokios gumos sudėtos. Po to difosfatai, monofosfatai ir kitos cheminės medžiagos, kurios kepant keičia skonį“, – laidoje sakė K. Mažeika.
Kitas produktas – vos 50 centų kainuojantis paštetas: „Vienas populiariausių gaminių, kurį lietuviai perka. Pasižiūrėjus į sudėtį, matosi, kad jame yra tik sojos, pieno miltelių ir tik raidės E, mechaniškai atskira vištiena ir jautiena, antiena. Tai vienas iš keistesnių produktų“.
Labiausiai lietuviai Lenkijoje mėgsta pirkti pigiausius pieno produktus, tačiau paaiškėja, kad ir pastaruosiuose gausu konservantų.
„Kaina patraukli, bet, tarkim, paimkime tepamą sūrelį, čia yra penki E ir jie tokie pakankamai grėsmingi. Įvairūs stabilizatoriai, emulgatoriai“, – sakė K. Mažeika.
Į žurnalistų akiratį pateko ir ypač pigus pomidorų padažas. Lenkijoje litras jo kainuoja vos 80 centų, tačiau pomidorų jame beveik nėra.
„Paimkit didelę ir pigią pakuotę, čia tik 19 procentų pomidorų pastos, genetiškai modifikuoti produktai ir kitos gėrybės“, – sakė Seimo narys.
Visą tyrimą žiūrėkite šį trečiadienio vakarą laidoje KK2 19 val. 30 min. per LNK.