Žinomas vyras prieš keletą metų nusprendė keisti gyvenimo būdą, pasitraukė iš viešumos ir ėmėsi sveikos gyvensenos. Apie ypatingus savo mitybos įpročius ir kasdienius iššūkius verslininkas pasakojo kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.
Šeštadienio rytą televizijos žiūrovai galės pradėti su išties ypatinga kompanija. Laidoje „Virtuvės istorijos“ kulinarinei dvikovai susitiks du broliai – žinomas verslininkas Ugnius Kiguolis ir jo verslo partneriu tapęs Linas.
Abu vyrai virtuvėje – visai ne naujokai ir gamindami atskleidė, kad dažniausiai maistą sau gamina patys. To priežastis – visuomet žinoti, ką randa savo lėkštėje, nes abu broliai propaguoja itin sveiką gyvenimo būdą, nevartoja mėsos, renkasi tik kokybiškus produktus.
„Tikriausiai viskas prasidėjo nuo mūsų mamos, kuri savo darbe pamatė ypatingai didelę mitybos svarbą – nuo to priklauso sveikata“, – tikino net 14 metų už žymųjį brolį jaunesnis Linas.
Tiesa, nors amžiaus skirtumas tarp judviejų išties didelis, broliai pasakos, kad dėl jo niekuomet nekilo nesutarimų. „Kai mano vaikystė baigėsi, jo dar tik prasidėjo. Dar nesimušėme, bet gali būti, kad šioje laidoje teks“, – juokavo U. Kiguolis.
Dėl daugelio dalykų Ugnius ir Linas yra linkę sutarti – abu kuria bendrą elektrinių transporto priemonių verslą, domisi ekstremaliu sportu ir sveika, suderinta mityba. Verslininkas U. Kiguolis atskleidė, kad noras keisti gyvenimo būdą atėjo su amžiumi.
„Sveikai maitinuosi jau kokie treti metai ir vis su didesniais iššūkiais mityboje, bet artėjame tobulumo link. Gyvenime ateina noras domėtis sveikata, kaip ir iš kur kas atsiranda, kokį turi poveikį ne tik sveikatai, bet ir aplinkai. Pradeda rūpėti ne tik asmeniniai dalykai, bet ir globaliniai“, – sakė žinomas vyras.
Šeštadienio rytą dienos pietų restorano „ilunch“ virtuvėje užvirs tikra kulinarinė kova. Ugnius kartu su šefe Ilona Juciūtė-Čibirkiene gamino salotas su rūkyta lašiša, o jo brolis Linas, padedamas „Kamado BONO“ grilių šefo Tomo Petrylos, ruošė grilyje keptus lašišos burgerius.
Dvikovos priešininkų sveikai paruoštus kulinarinius šedevrus vertino U. Kiguolio sūnus Matas Pijus, kuris irgi nusprendė pasekti tėčio pėdomis – tapo vegetaru, renkasi tik kokybišką maistą, todėl įtikti aktyviam ir energingam berniukui buvo išties sunku.