Laidos vedėjai Beatai Nicholson pasmalsavus, kuo gi vaišinami oficialių vizitų atvykę Prezidentūros svečiai, šalies vadovė atskleidė, kad vaišėms dažniau renkami lietuviški produktai, siekiama, kad patiekalai pristatytų mūsų šalį ir tradicijas. Vis dėlto, pasak Prezidentės Dalios Grybauskaitės, svarbiausia – parodyti svečiams asmeninį dėmesį: „Pavyzdžiui, per pirmininkavimą turėjome visus Europos valstybių vadovus ir jau iš Europos Tarybos aš žinojau, kas ir ką mėgsta – kas deserto nevalgo, kam vietoje vaisių labiau patinka sūris. Svarbu nuoširdus dėmesys, kad mes žinome, pastebime ir norime parodyti, kad kiekvienas svečias yra svarbus.“
Nors prezidento pareigos neturi darbo valandų ar atostogų, šalies vadovė pasakojo Beatai randanti laiko vienam didžiausių savo pomėgių – prie namų puoselėjamam darželiui: „Žinokite, nemažai pavyksta užauginti, turiu ir šilauogių, ir braškių. Eidama per Romą nusipirkau turgelyje keturis vazonėlius braškių – galvojau, jos man tikrai nušals Lietuvoje... Nenušąlo. Ir auga sau, ir duoda vaisius nuo birželio beveik iki šalnų, ir labai saldžios.“
Laida „Beatos virtuvė“ penktadieniais, 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.