Įžymybės iki šiol mena vaikystėje kęstas bendraamžių patyčias

Jų įspūdinga karjera kelia ir susižavėjimą, ir pavydą. O mokykloje jie kentė patyčias ir smurtą, buvo vadinami nevykėliais, geriausiu atveju – baltomis varnomis.

 J.Alba, T.Cruise'as ir Ch.Theron.<br>"ViDA Press" nuotr.
 J.Alba, T.Cruise'as ir Ch.Theron.<br>"ViDA Press" nuotr.
 J.Lawrence.<br> "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 J.Lawrence.<br> "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 Ch.Theron.<br>  "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 Ch.Theron.<br>  "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 Ch.Bale'as.<br>  "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 Ch.Bale'as.<br>  "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 G.Clooney.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 G.Clooney.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
J.Alba.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
J.Alba.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 A.Jolie.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 A.Jolie.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 K.Stewart.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 K.Stewart.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 L.DiCaprio.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 L.DiCaprio.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 M.Cyrus.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 M.Cyrus.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 T.Cruise'as.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 T.Cruise'as.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 T.Feltonas.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 T.Feltonas.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 W.Ryder.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
 W.Ryder.<br>  AFP / "Scanpix" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

May 29, 2017, 12:00 AM

Iš Pietų Afrikos Respublikos kilusi aktorė Charlize Theron (41 m.) bendraamžių patyčias kentė kelerius metus.

„Na, ir prisikentėjau mokyklos metais. Pradinėse klasėse nešiojau kuklius drabužius ir siaubingus akinius storais stiklais, nes mano regėjimas buvo silpnas“, – prisiminė „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureatė.

Kai būsimai aktorei sukako 13 metų, motina Gerda Theron ją atidavė į internatinę baleto mokyklą. Ir ten Ch.Theron persekiojo negandos.

Po dvejų metų G.Theron nušovė savo vyrą, Charlize tėvą. Nors teismas pripažino, kad tai buvo būtinoji gintis, bendramoksliai ir net mokytojai Charlize pradėjo vadinti žudikės dukterimi. Motinai teko atsiimti dukrą iš mokymo įstaigos.

Angelina Jolie (41 m.) mokykloje nepasižymėjo subtilumu – vilkėdavo juodus drabužius ir ryškiai dažydavosi, o pratybų sąsiuviniuose piešdavo kryžius ir karstus. Būsimai dviejų „Oskarų“ ir trijų Auksinių gaublių savininkei sunkiai sekėsi bendrauti su bendraamžiais, ji šiurkščiai kalbėdavo su mokytojais ir nesistengė mokytis.

Mergaitės charakteristikoje buvo parašyta: „Impulsyvi, linkusi į sociopatiją.“ (Moralinis ir socialinis nevisavertiškumas, dažnai apibrėžiamas kaip sąžinės neturėjimas. – Red.)

„Visi mane puldavo, laikė pabaisa ir vadindavo juodąja kumele“, – prisiminė aktorė, kuri dabar laikoma viena gražiausių moterų pasaulyje, o jos pagalba varguoliams kelia pagarbą.

Tomas Feltonas (29 m.) filmuose apie Harį Poterį pradėjo vaidinti būdamas 13 metų. Jį, kaip ir daugelį kultinės sagos aktorių, žaibiškai užgriuvo šlovė.

Tuo pat metu Tomo laukė ir nemalonus siurprizas. Vaikinas nesitikėjo, kad neapykantą kuriamam neigiamam personažui bendraamžiai išlies ant jo.

Kylanti žvaigždė nebuvo nusiteikusi kęsti patyčių ir ne kartą smarkiai apkūlė užgauliotojus.

„Oskaro“ ir trijų Auksinių gaublių laureatas Leonardo DiCaprio (42 m.) pirmą kartą prieš filmavimo kameras pasirodė būdamas pustrečių metų, o sulaukęs 14-os tvirtai apsisprendė tapti aktoriumi ir net susirado agentą.

Nuo to laiko visos L.DiCaprio mintys sukosi apie kiną, o mokymosi rezultatai gerokai suprastėjo. Kadangi dėl būsimos įžymybės kentėjo visos klasės prestižas, Leo buvo pramintas Stabdžiu.

Nors dabar Leonardo vargu ar išspręstų vidurinės mokyklos matematikos uždavinį, jis gali pasigirti įkvepiančiais vaidmenimis kine ir meilės romanais su geidžiamiausiomis pasaulio gražuolėmis.

Biografinės dramos „Kovotojas“ žvaigždė Christianas Bale’as (43 m.) vaikystėje buvo smulkus, todėl jam neretai kliūdavo nuo chuliganų.

„Patyriau tikrą pragarą. Jie nuolat tyčiodavosi ir mane spardydavo“, – konfliktus su bendraamžiais prisiminė aktorius.

Christianas po dešine akimi turi nedidelį randą – priminimą apie vaikystėje patirtas skriaudas.

„Oskaro“ bei Auksinio gaublio laureatas savo skriaudikų stengiasi neprisiminti ir dabar turi viską, ko troško: mėgstamą darbą ir mylimą šeimą – jis jau 17 metų vedęs buvusį modelį Sibi Blazic ir augina du vaikus.

Žvelgiant į Miley Cyrus (24 m.) sunku patikėti, kad mokykloje ji kentėjo bendraklasių patyčias. Pasirodo, netgi buvo įkurtas M.Cyrus nekentėjų klubas.

Kartą bendraklasiai uždarė Miley mokyklos tualete. Ten ji išbuvo daugiau kaip valandą. Bandydama išsilaisvinti mergaitė iki kraujo susižalojo rankas.

„Mokykliniai metai buvo patys siaubingiausi gyvenime, labai prisikentėjau“, – prisipažino dainininkė ir aktorė. Vienu metu Miley netgi nėjo į mokyklą ir mokėsi namie. Gali būti, kad M.Cyrus išsišokimai – praeities nuoskaudų pasekmė.

Aktorei Jessicai Albai (36 m.) mokyklos laikais taip pat buvo nesaldu.

„Aš valgydavau priešpiečius medicinos sesers kabinete, nes norėdavau išvengti susidūrimo su kitomis mergaitėmis, – prisiminė romantinės komedijos „Valentino diena“ ir TV serialo „Tamsos angelas“ žvaigždė. – Iš manęs tyčiodavosi dėl odos spalvos, dėl to, kad mano tėvai neturėjo daug pinigų, o aš niekada nevilkėdavau puošnių drabužių.“

Būtent išskirtinė išvaizda padėjo Jessicai prasimušti į kino pasaulį. Aktorystė ir pripažinimas jai grąžino pasitikėjimą savimi.

Auksinio gaublio laureatė Winona Ryder (45 m.) mokykloje vengdavo kam nors užkliūti, tačiau ją nuolat persekiodavo padaužos. „Kartą mokyklos chuliganų gauja mane užpuolė einančią į drabužinę, – prisiminė romantinės dramos „Mažosios moterys“ žvaigždė. – Jie trenkė mane į duris, o kai pargriuvau, ėmė spardyti. Paskui ligoninėje man teko siūti žaizdas.“

Žaizdomis Winonos bėdos nesibaigė. Pedagogai nutarė, kad dėl incidento kalta ji pati, ir išmetė iš mokyklos.

Jau būdama Holivudo žvaigždė kartą Winona kavinėje susitiko vieną iš savo skriaudikių.

Mergina pažino garsenybę ir paprašė autografo.

Winona paklausė, ar ši prisimena mokinės sumušimą septintoje klasėje. Skriaudikė netvirtai palinksėjo galva. Tada aktorė rėžė: „Tai buvau aš! Eik velniop.“

Paauglystėje George’ą Clooney buvo ištikęs veido paralyžius, jis negalėjo atmerkti kairės akies. Sunkus susirgimas būsimą įžymybę kankino maždaug metus.

Vis dėlto skaudesnės už ligą buvo bendraamžių patyčios. Berniuką perkreiptu veidu jie ėmė pravardžiuoti Frankenšteinu.

„Tai buvo blogiausias laikas gyvenime. Juk žinote, kokie žiaurūs gali būti vaikai. Iš manęs šaipėsi, bet tas išbandymas mane padarė stipresnį“, – prisipažino dviejų „Oskarų“ ir keturių Auksinių gaublių laimėtojas.

Netrukus G.Clooney šeima persikraustė į kitą vietovę, todėl George’as pakeitė mokyklą. Naujame kolektyve tvyrojo kur kas geresnė atmosfera.

Dainininkė ir aktorė Selena Gomez (24 m.) mokykloje buvo atstumtoji. „Iš manęs tyčiodavosi kiekvieną dieną ir pradinėje, ir vidurinėje mokykloje. Turėjau tik du draugus.

Sėdėdavau susigūžusi viena paskutiniame suole ir negalėdavau sulaukti, kada baigsis pamokos. Man trūko pasitikėjimo savimi“, – prisipažino S.Gomez, kuri pernai buvo daugiausia sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ turinti įžymybė pasaulyje.

Mokykloje būsima žvaigždė vengė bendraamžių draugijos ir pirmenybę teikė vienatvei arba knygoms.

„Oskaro“ ir trijų Auksinių gaublių laimėtoja Jennifer Lawrence (26 m.) vaikystėje buvo uždara, todėl neišvengė įžūlių bendramokslių patyčių.

Būsimą Holivudo žvaigždę jie pravardžiuodavo storule, mėtydavo į ją įvairius daiktus, tampydavo ir stumdydavo mokyklos valgykloje, koridoriuose.

Kartą bendraamžiai privertė Jennifer išdalyti kvietimus į vakarėlį, į kurį jos pačios demonstratyviai nepakvietė.

Būdama 14 metų J.Lawrence tvirtai nutarė tapti aktore – paprašė tėvų nuvežti į Niujorką ir rasti agentą.

Jennifer aktorinis talentas buvo greitai įvertintas, nors ji neturėjo reikiamo išsilavinimo ir patirties. J.Lawrence eksternu baigė mokyklą, kad galėtų filmuotis.

Kristen Stewart (27 m.) metė mokyklą būdama 13 metų, nes pavargo nuo bendraklasių patyčių. Vaidinti kine ji pradėjo būdama devynerių, bet bandė tai nuslėpti nuo bendraamžių. Kai bendramoksliai pamatė filmą su ja, iš pavydo ėmė lipdyti įvairias pravardes.

„Bendraklasiai buvo tokie žiaurūs ir nesuteikė man jokio šanso, – prisiminė aktorė. – Kita vertus, jau tada jaučiausi suaugusi ir atsakinga. Aš mokiausi, dirbau ir padėjau mamai. Visada turėjau daug įsipareigojimų.“

K.Stewart nesigaili, kad anuomet paliko mokyklą. Gyvenimas susiklostė taip, kaip ji ir troško.

Tomas Cruise’as (54 m.) aukštesnėse klasėse troško pelnyti bendraamžių pagarbą, bet šie iš jo tik tyčiodavosi.

„Mane nuolat erzindavo, stumdydavo, mušdavo, – pasakojo trijų Auksinių gaublių laureatas. – Kai susidurdavau su bendraklasiais, širdis nusirisdavo į kulnus, kildavo įtampa ir pradėdavo pykinti.

Nesu stipruolis, man niekada nepatiko stumdytis, tačiau žinojau viena: jeigu užgauliotojams neduosiu grąžos, mane skriaus nuolat. Todėl stengdavausi kaip įmanydamas gintis.“

Priešintis chuliganams buvo nelengva. Galbūt dėl to būdamas 14 metų T.Cruise’as jau buvo pakeitęs 15 mokyklų.

Rūta Peršonytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.