Pastarasis, tiesa, leido sau kardinaliai pakeisti žaidimo taisykles, ir užuot pats priėmęs kulinarinį iššūkį, metė jį L.Čeprackui.
„Aš šiandien gaminsiu Creme Brulee – tokį patį Creme Brulee darau jau kokius trečius metus iš eilės, o išragavęs esu ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos Creme Brulee“, – užtikrintai kalbėjo R.Vilkončius, nė neišklausęs, kokį receptą jam būtų siūlęs laidos šeimininkas. Maža to, kad atsisakė klausyti garsiojo šefo L.Čepracko patarimų, R.Vilkončius į laidą net atsinešė savo paties ingredientus.
Kol R.Vilkončius užtikrintai ir preciziškai gamino desertą, Donalda profesionalioje L.Čepracko virtuvėje pirmiausiai stengėsi gerai praleisti laiką. „Tai aišku, Rolandas yra tiek teigiamas personažas, kad jau kartais net neįdomu. Kai tik pradeda apie tą savo Creme Brulee, ir užsiveda su savo istorijomis, oi oi. Aš tingėčiau būti tokia rimta“, – komandos partnerį per dantį traukė Donalda.
Vis dėlto perdėtas pasitikėjimas savimi R.Vilkončiui atsirūgo – nepratęs prie profesionalios technikos, jis nesugebėjo nustatyti teisingų orkaitės parametrų. „Neįvertinau profesionalios orkaitės galimybių, bet kadangi pats norėjau rizikuoti, tai ir buvo mano klaida. Turbūt visgi reikėjo palaukti Liutauro“, – pamatęs savo darbo rezultatą apgailestavo LNK žinių veidas.
Nesėkmės atveju R.Vilkončius galėjo nuvilti išties ypatingą laidos komisiją. Šį sekmadienį laidos „Lietuvos superšefas: Žvaigždžių iššūkis“ patiekalų ragaus televizijos laidų vedėja Laima Kybartienė, kompozitorius Artūras Novikas bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Kartu patiekalus ragavo, tačiau jų nevertins, ir Donaldos dukra Juta Svilaitė – kulinarijos mokslų pirmakursė.