Lofto ir laidos šeimininkas kviečia į svečius bičiulius gurmanus, kurie vertina laidos dalyvių patiekalus. Nors visi vertintojai yra neprofesionalai, jų kulinarinis išprusimas nekelia abejonių – laidoje svečiai nevengia pademonstruoti, kodėl jie iš tikrųjų yra vadinami gurmanais.
Verslininkė, TV laidų ir renginių vedėja Agnė Grigaliūnienė šio šeštadienio laidoje itin apsidžiaugs, išvydusi užkandžiui patiektas jūrų šukutes: „O, šukutės – mano mylimiausias patiekalas!“ Norėdama dar labiau pabrėžti, kaip jų šeimoje vertinamos šios jūrų gėrybės, moteris pridurė: „Net ir mano dukrytė, o jai dar net metų nėra, šukutes valgo.“
„Oho, kaip gerai gyvenam!“ – nesusilaikė nuo komentaro kita laidos viešnia, Livija Gradauskienė.
Tuo metu kiti svečiai – verslininkas Jogaila Morkūnas ir Andrius Užkalnis – dalyvių patiekaluose labiausiai pasigedo ištobulinto estetinio vaizdo. „Žmonės labai dažnai valgo ne burna, o akimis. Šitas dalykas yra žemiau kritikos ribos“, – taip kalbėjo J.Morkūnas, sulaukęs patiekalo, kurio nepatraukli išvaizda neleido paragauti daugiau nei vieno kąsnelio.
„Visko čia buvo, visokių pribumbasų... Bet man skaniau būtų net paprasti ledai iš prekybos centro“, – kitam dalyviui rėžė dizaineris Aleksandras Pogrebnojus. „Prieš porą dienų kepiau pats žuvį. Tai ji man vis dar geriausiai ir įsiminusi“, – toks buvo jo atsakymas po filmavimo paklausus, kuris patiekalas jam patiko ir įsiminė geriausiai.
„Jei skaniai gamini, tai dar nebūtinai reiškia, kad gali dirbti profesionalioje virtuvėje“, – pridūrė A.Pogrebnojus.