„Važiavau pas draugą į sodybą pietų, bet čia, pasirodo, – tikras dvaras!“ – stebėjosi B.Nicholson Alekniškio dvaru, kuris jau daug dešimtmečių priklauso R.Petkevičiaus šeimai.
„Viskas prasidėjo nuo senelės, nuo tėvo mamos, kuri 28 metų amžiaus, būdama katalikiško auklėjimo – darbšti ir pamaldi, buvo ištekinta už 67 metų žmogaus. Pragyveno jie aštuonerius metus, bet vaikų nesusilaukė. Ji liko našle su dvaru, tada atsirado mano bendrapavardis senelis Petkevičius, o mano senelė, būdama 38 metų, tėvelį pagimdė, keturiasdešimties – tėvelio brolį ir dar vėliau trečiąjį brolį“, – išskirtinę šeimos istoriją, rodydamas Beatai dvarą, pasakojo Rokas.
Iš tėvo paveldėjęs įspūdingą gėlių ir augalų kolekciją Rokas TV3 žiūrovams parodys medį, kuriuo didžiuojasi labiausiai: „Tai ginkmedis, Lietuvoje jis nėra labai dažnas, nes šiaip auga rytuose. Jo lapai teikia energijos“.
„Tai štai, kokia tavo karjeros televizijoje paslaptis – prieš kiekvienas žinias pakramtai ginkmedžio lapų ir tau net suflerio nereikia!“ – juokaus Beata.
Nors Alekniškio dvarą dabar labiausiai prižiūri motina, Rokas prisipažins, kad ir pats kone kiekvieną savaitgalį važiuoja čia pabūti, o paskui jį – ir būrys kolegų ar draugų.
„Tradiciškai savaitgaliais gaminu ką nors ant ugnies. Nes tikrai, joks dujinis nei elektrinis grilis niekuomet neprilygs tikrai ugniai ir dūmo skoniui“, – pasakos Rokas.
Beatos atvykimo proga R.Petkevičius paruošė ypatingus pietus – grilyje skrudintų antienos krūtinėlių su keptais obuoliais ir avietėmis. O pati Beata į svečius atsiveš angliškų datulių pyragėlių ir prie sūrio bei mėsos užkandžių ypač tinkantį pikantišką obuolių ir cukinijų pagardą.
Visų šių gardumynų receptais tiek Rokas, tiek Beata pasidalins su TV3 žiūrovais jau rytoj, šeštadienį, 10.30 val.
Beje, „Beatos virtuvėje“ nebus pamiršta ir sriuba. Restorano vertą tirštą vištienos sriubą su sūriu rubrikoje „Šiandien aš virtuvės šefas“ gamins mažasis Danielius iš Vilniaus.