„Paskrudinkite perpjautą spurgą. Pakepkite persiką, datules. Viską gražiai sudėliokite. Štai jums ir saldusis patiekalas spurgainis“, – taip savo naująjį desertą vadina A.Ivanauskas.
Žinomas kulinaras meistriškumą demonstruoja Vilniaus Katedros aikštėje.
– Kokį patiekalą gaminsite šioje laidoje? – paklausiau A.Ivanausko.
– Ant grotelių kepsime mėsainius iš vištų blauzdelių su aštriu mangų padažu ir vafliais vietoj įprastų bandelių.
– Kodėl kepate blauzdeles?
– Blauzdelių mėsa ir sultingesnė, bet ir skanesnė. Rekomenduoju ją net ir gaminant vištienos faršą. Vištieną reikia ištrinti druska, pipirais ir aliejumi, pamarinuoti sojų arba kiniškame aštriame padaže („Hoisin“).
– Ar po aikštę pasklidę kvapai sutraukė smalsuolių?
– Kai pasklido kepinių kvapas, žmonės panoro jų paragauti. Mielai pavaišinome. Jiems buvo įdomu ne tik ką gaminame, bet ir kaip filmuojame laidą. Mat kai kurie epizodai buvo filmuojami skraidančiomis kameromis, jos ir sukėlė didžiulį susidomėjimą.
Aštrus mangų padažas
Produktai: prinokęs mango vaisius, šaukštas adžikos padažo, šaukštas apelsinų džemo, žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų. Norint aštrumo, galima pridėti šviežių aitriųjų paprikų.
Gaminimas: viską sudėti į plaktuvą ir sumaišyti. Gautą tyrelę sluoksniuoti darant sumuštinį – tarp mėsos ir salotų lapų. Į tarpsluoksnius labai tinka mėlynieji svogūnai.
„VMG vasara“ – 14.50 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją ir internetiniame televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.