„Lietuvos ryto” TV laidoje „VMG vasara” jis tai daro Vilniaus Katedros aikštėje.
– Kokius kitus mitus sugriovėte ir dar griausite? – paklausiau A.Ivanausko.
– Jau parodėme, kad ant grotelių galima išsikepti mėsainių, ir ne tik iš bandelių bei mėsos, bet ir iš vaflių.
Taip pat parodysime, kaip taisyklingai ant grotelių kepti žuvį. Dauguma žmonių kažkodėl žuvį kepa ilgiau nei mėsą. Be to, atskleisime, kokį desertą galima pasigaminti ant grilio.
– Kaip galima ant grotelių išsikepti desertą?
– Galima paskrudinti spurgas ir patiekti jas su persikais, keptais ant grotelių.
Gaminsime ir salotas su keptais persikais bei desertą iš keptų datulių.
– Kas jums pačiam buvo didžiausias atradimas naudojantis griliu?
– Labiausiai netikėtas – šviežio avokado ir parūkytos šoninės derinys. Tai puiki užkandėlė prieš vakarienę.
Avokadų užkandėlė
Produktai: avokadas, datulės ir karštai rūkyta šoninė.
Gaminimas: avokadą nulupti, perpjauti per pusę ir supjaustyti į 12 skiltelių. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, jomis apsukti avokado gabalėlius.
Apsuktus šonine avokadus verti ant iešmo pramaišiui su datulėmis. Kepti porą minučių, kol apskrunda šoninė ir suminkštėja datulė.
„VMG vasara“: pirmadienį 19.50, antradienį – ketvirtadienį 14.50 tik per „Lietuvos ryto“ televiziją ir internetiniame televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.