Dažniausiai degalinėse ar greito maisto restoranuose pagaminti mėsainiai būna kenksmingi ir labai kaloringi. O A.Jagelavičiūtė parodys kaip pasigaminti mėsainį, kuris bus ir sveikas, ir skanus.
„Pažadu, kad šiame naminiame mėsainyje jusite sodrius ir ryškius marinuotos mėsos, šviežių daržovių ir pikantiškų padažų skonius“, – tikino Agnė. Laidos vedėja siūlo išmokti ne tik kaip pasigaminti sultingą ir sveiką mėsainį, bet ir pagilinti savo žinias apie šį patiekalą.
„Daugelis žmonių mano, kad mėsainiai yra Jungtinėse Amerikos valstijose vyraujančio greito ir nesveiko maisto vartojimo kulto rezultatas, tačiau tai nėra tiesa.
„Tūkstantmetė šio patiekalo istorija prasideda jau Čingischano laikais. Istoriniuose šaltiniuose yra žinomas specialus, tačiau šiuolaikiniam žmogui ne itin patrauklus mėsainių gaminimo būdas. Na, o kaip prie šio užkandžio populiarėjimo ir paplitimo visame pasaulyje prisidėjo Vokietijos jūreiviai, sužinosite žiūrėdami laidą“,- intrigavo „Receptų užkalbėtoja“.
Kulinarinių išbandymų nebijanti A.Jagelavičiūtė savo laidoje nusprendė įsitikinti ar lietuviškiems skrandžiams įmanoma atlaikyti mėsainių valgymo iššūkius ir pakvietė turgaus pirkėją bei vieną stipriausių Lietuvos žmonių, galiūną Saulių Brusoką surengti improvizuotas mėsainių valgymo varžybas.
Laidos filmavimo metu Saulius Brusokas teigė nevalgantis greito maisto patiekalų, todėl surengtos varžybos jam bus tikras išbandymas.
„Pasimėgauti cepelinais sau tikrai leidžiu. Žinoma, jei laukia varžybų sezonas tenka atsisakyti nemažai maisto produktų ir gyventi dietų režimu, bet kai žinai, kad maisto derinimas yra vienas iš sėkmingų elementų siekiant gerų sportinių rezultatų, tai nėra labai didelis iššūkis“,– sakė galiūnas, nepradedantis savo rytinių pusryčių be kavos ir košės.
Kiek mėsainių gali suvalgyti vienas stipriausių Lietuvos žmonių sužinosime laidoje „Receptų užkalbėtoja“ šeštadienio rytą.