„Įsivaizduojate, per dieną suvalgyti dvidešimt patiekalų, kuriame kiekviename – po kokių 15 ingredientų. Tai – tikras išbandymas skrandžiui, visiška produktų maišalynė. Kitą rytą po filmavimų jaučiau savotiškas pagirias, tam tikrą organizmo apnuodijimą“, - prisipažįsta viena „Skonio“ teisėjų Agnė Jagelavičiūtė.
Nors, pasak Agnės, ragauto maisto kiekis nebuvo didelis, sunkiausia buvo dėl jo įvairovės. „Prisipažinsiu, atrankos – tikrai juodas darbas, ypatingo malonumo nėra. Juk turi viską išragauti, nors patiekalas ir kelia abejonių. Bet mes tam ir buvome, kad ragautumėme ir diskutuotume, o ne įsivaizdintume. Buvo tokių patiekalų, kurių nesinorėjo valgyti, o buvo tokių, kurių norėjosi pakartoti“, - pasakoja Agnė.
Pasak Agnės, ne visi šou dalyviai suprato, kad čia – vieno šaukšto konkursas. „Viename šaukšte turi tilpti ir estetika, ir išradingumas, ir paprasčiausias skonis. Tai suderinti reikia rasti aukso vidurį. Pateikti įdomiai, inovatyvų patiekalą, bet nepersistengti. Viena dalyvė mums pagamino mažyčius Barbių blynelius su kumpiu, sūriu ir juos apliejo vyšnių uogiene. Dedi į burną, ir nesupranti, ką valgai. Kai kurių dalyvių pasirinkimai tikrai stebino“, - sako Agnė, prisipažinusi, kad jos su Kristina Brazauskiene buvo minkštesnės teisėjos, o vyrai – „Stiklių“ bendraturtis Romas Zakarevičius ir geriausiu virtuvės šefu tituluojamas Liutauras Čeprackas – kirto iš paties.
Agnė per pirmąsias atrankų dienas suformavo savo komandą ir su nekantrumu laukia susitikimo su ja. „Pirmiausia, svarbu, kad komanda taptų komanda. Mūsų laukia kulinarinė drama, kova ir dideli išgyvenimai. Šou tik prasideda“, - sako A.Jagelavičiūtė, internetinio kulinarinio dienoraščio ir knygos „Pasimatykime virtuvėje“ autorė.