Pakvietę į pirmąją „Skonio“ atranką keturiasdešimt dalyvių, laidos kūrybinė grupė sudarė beveik tūkstančio reikalingų produktų sąrašą. Švieži produktai turėjo būti pristatyti iki aštuntos ryto, kai prasidės pirmasis filmavimas. Iš jų bus ruošiami patiekalai, su kuriais dalyviai bandys patekti į didžiausią kulinarinį šou Lietuvoje ir stoti prieš keturis teisėjus – „Stiklių“ bendrasavininkį Romą Zakarevičių, virtuvės šefą Liutaurą Čepracką, kulinarinio dienoraščio ir knygos autorę Agnę Jagelavičiūtę bei patyrusią visuomeninio maitinimo specialistę Kristiną Brazauskienę.
Iš viso pirmiesiems filmavimams atvežta 300 kilogramų maisto produktų – nuo kiškio kopūstų iki ėriuko sėklidžių, o tokie produktai kaip ličiai ir topinambai – tai tik smulkmenos. Bandantys patekti į „Skonį“ gamino plačiausią, kokį tik galima įsivaizduoti patiekalų spektrą – nuo kiaulienos nugarinės iki foie gras.
Studijoje įrengta 12 virtuvių su vandentiekiu, kiekvienoje – šaldytuvas, indukcinė kaitlentė, orkaitė, konvekcinė krosnelė, net revoliuciniai naujos kartos griliai Big Green Egg. Kiekvienam dalyviui sukomplektuotas keliolikos puodų, keptuvių rinkinys su net 50 įrankių. Vien peilių studijoje - daugiau nei šimtas.
Šou filmuoja 14 kamerų, įrengta atskira studija nufilmuoti patiekalus stambiu planu.
„Niekada negalvojau, kad kulinarinis šou bus išbandymas mano karjeroje. Tai – didelė logistinė operacija, kurios grandinėje – virtuvės su vandentiekiu, elektra, ugnis, produktai, apšvietimas, kameros. Viskas turi susijungti į vieną funkcionuojantį procesą. Kad viskas vyktų sklandžiai, prie projekto mėnesį dirba 60 žmonių. Drąsiai galiu pasakyti, kad tai – sudėtingiausias kada nors Lietuvoje filmuotas TV šou“.
Dvi pirmosios „Skonio“ laidos buvo filmuojamos dvi dienas, o filmavimo sesija truko po 10 valandų be jokios pertraukos. Iš viso nufilmuota rekordinis kiekis - 3 terabaitai medžiagos.