- Kokį įspūdį jums paliko „Skonio“ filmavimas Vokietijoje?
- Didžiausią įspūdį paliko mastas. Šou nespręsta filmuoti didžiausiame Vokietijos studijų centre, kuris yra Kelne, ketvirtame pagal dydį Vokietijos mieste. Dviejų tūkstančių kvadratinių metrų plote vienu metu įrengta 16 veikiančių virtuvių – su šaldytuvais, visa technika, indais, vandentiekiu. Vienu metu jose maistą gamina 16 konkursantų, pasirengusių nugalėti šou. SAT1 pasamdė prabangiausias filmavimo grupes, naujausią techniką, nes tokio didžiulio biudžeto šou apie maisto gamybą Vokietijoje nebuvo. Tai – labai įspūdingas šou. Įspūdingai jis atrodys ir Lietuvoje.
- Koks vienos vokiečių laidos biudžetas?
- 900 tūkstančių eurų atsieina nufilmuoti vieną epizodą, iš viso bus parodytos 6 laidos. Ne tik Lietuvai, dar 97 procentams pasaulio televizijų toks biudžetas yra iš fantastikos srities. Bet mes negalime lygintis su 50 kartų didesne rinka. Lietuvoje šios laidos biudžetas taip pat bus ypatingas, sulyginamas tik su didžiaisiais šokių ir dainų konkursais. Viena laida filmuojama pilnas tris dienas, o studijoje dirba 160 žmonių. Yra atskiros studijos, skirtos maisto filmavimui stambiais planais, detalėmis.
- Ar tai, ką pamatėte Vokietijoje, įkvėpė naujiems iššūkiams?
- Tikrai taip. Išdidiems vokiečiams pasakojant, kiek jie daug išleido pinigų, jau nekantriai laukiu jų atsakomojo vizito, kai mes galėsim, tikiuosi, irgi išdidžiai pasakoti kiek mes išleidome ir lygiai taip pat kaip jie mus – pritrenkti iš netikėtumo. Tik mūsų suma stebins į priešingą pusę, o rezultato tikiuosi panašaus.
- Kas, jūsų galva, bus sunkiausia prodiusuojant šį šou?
- Tai be proto didžiulė logistinė operacija, studija primins greitai dirbančią kokio didelio Las Vegaso viešbučio restorano virtuvę, kur viskas turi įvykti savo laiku. Begalinis televizinės technikos kiekis, begalinis profesionalios virtuvės kiekis, daugybė žmonių. Didžiausias iššūkis visa tai suvaldyti ir gauti rezultatą. O pagrindinis rezultatas turi būti besimėgaujantis žiūrovas. Besimėgaujantis įdomiais dalyviais, šarmingais ir savo darbą išmanančiais teisėjais, puikia estetika, dinamika ir geru skoniu.
- Ar teko paragauti konkursinių patiekalų?
- Ragauti neleido, bet leido iš arti viską stebėti ir žavėtis tuo, kas vyksta. Valgėme atskirai įrengtoje kūrybinės grupės virtuvėje, kur maistas buvo kiek paprastesnis (juokiasi)
- Kas bus projekto dalyviai, ar tik profesionalūs virėjai?
- O ne, profesionalūs virėjai sudaro apie pusę dalyvių, kiti yra paprasti žmonės, kurių aistra maisto gaminimas. Ir jie nebūtinai turi būti kažkokios prabangios virtuvės gerbėjai. Vienodai stipriai nustebinti galima ir ypatingai paruoštomis austrėmis, ir pagal senelės receptą paruošta silke. Beje, dar galima registruotis į šou Lietuvoje.
- Kada SAT1 pradės rodyti „Skonį“?
- Premjera planuojama lapkritį. Žiuri nariai – restoranų savininkai, virėjai ir kritikai, tarp kurių virtuvės šefė Léa Linster iš Liuksemburgo, vienintelė moteris, nugalėjusi prestižinį virtuvės šefų konkursą Bocuse d'Or, žinomi Vokietijos šefai Frankas Rosinas, Alexanderas Herrmannas bei virtuvės policininku vadinamas Timas Mälzeris. Lietuviškajame „Skonyje“ taip pat turime du pirmuosius komisijos narius - prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu“ auklėtinį, garsiausią Lietuvos maisto šefą Liutaurą Čepracką bei kulinarinės knygos ir kulinarinio dienoraščio internete autorę Agnę Jagelavičiūtę. Dar du „Skonio“ tesiėjus laikome paslaptyje, bet jų personalijos tikrai nustebins.
- Kokį patiekalą jūs pats gamintumėte, jei dalyvautumėte tokiame šou?
- Nebūsiu kuklus - esu spageti ir salotų genijus. Tiesa, kol kas nepripažintas (juokiasi).