Kanuose, skirtingai nei kitose Prancūzijos vietose, gyventojai yra pakantūs turistams, jie priima mus šiltai ir nuoširdžiai. Ypatinga ir Kanų festivalio atmosfera, kurios su niekuo neįmanoma palyginti. Čia pilna žmonių: kino meną studijuojančio jaunimo, žiūrovų, profesionalų ir žvaigždžių. Visiems norisi ir visiems reikia būti Kanuose.
Sakyčiau, čia visi pamišę dėl kino – ne tik viešbučiuose, salėse, bet ir skveruose vyksta susitikimai, konferencijos, kino filmų peržiūros, diskusijos. Kino švente alsuoja kavinės ir parduotuvės.
Į Kanus atvykę turistai mėgsta fotografuotis prie festivalio rūmų, plakatų ir ant raudonojo kilimo. Kai kam pavyksta įsiamžinti su žvaigždėmis netikėtai susitikus kur nors gatvėje.
Populiariausias patiekalas – jūrų gėrybės. Dažniausiai padavėjas atneša pilną lėkštę langustų, krevečių, midijų, austrių, o prie tokio patiekalo dera rožinis vynas. Tačiau mėgautis tokiu patiekalu reikia laiko. Kai užkąsti nėra kada, patarčiau rinktis turkišką arba azijietišką virtuvę, kur nebrangiai, svarbiausia, greitai galima pasisotinti.
Tik festivalio atidarymo ir uždarymo proga įmanomos ilgesnės vakarienės su vynu ir pasisėdėjimu, tada stengiuosi užsukti į kokį nors žuvies restoraną, įsikūrusį pakrantėje.
Kanuose gatvės kvepia levandomis ir rožėmis, todėl pasibaigus festivaliui nesunku įsigyti lauktuvių namiškiams. Tai – kvepalai ir tualetinis vanduo, kosmetika, muilas, įvairūs Provanso mažmožiai, tinkantys kiekvieniems namams. Ir, žinoma, suvenyrai su Kanų festivalio atributika.