Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Ironiški interviu su pedofilais rusiškoje laidoje (video)

Maskvoje grupė aktyvistų sukūrė laidą, kurioje rodo, kaip prisivilioja pedofilus ir paskui ima iš jų interviu. Laidą „Auksinis lietus“ kurti sugalvojo žiaurumu pagarsėjęs Maksimas Marcinkevičius. „Auksinis lietus“ kuriamas vos keletą mėnesių, bet sparčiai išpopuliarėjo. Jų pasekėjų atsirado kituose miestuose, šalyse, o apie M. Marcinkevičių kuriami reportažai, jis kviečiamas į pokalbių laidas. Vos prieš dvejus metus kalėjimą palikusiu laidos kūrėju viešai žavimasi.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2012-08-30 20:02, atnaujinta 2018-03-17 01:17

Seksualinius nusikaltėlius suranda per socialinius tinklus

„Auksinis lietus“ – tai precendento neturinti rusiška laida. Ją sukurti įkvėpė agresyvi skustagalvių kompanija. Galbūt todėl laidos esmė – linčo teismas. Nepaisant to, ši laida yra labai populiari. „Protu Rusijos nesuprasi“, – sako televizijos reklama, tačiau galime pamėginti.

„Auksiniame lietuje“ paliečiama skaudi tema – seksualinis vaikų išnaudojimas. Skustagalviai sukuria nepilnamečio anketą socialiniame tinkle ir pradeda medžioti seksualinius iškrypėlius. Kartais nereikia nieko daryti – pedofilas parašo pirmas. Tuomet su juo susitinkama. Vaikiškais rūbais aprengtas vaikinukas vaikštinėja su juo, kai kalba pasisuka apie seksą – pribėga filmavimo komandos būrys ir savais būdais nubaudžia vyriškį.

Verta pažymėti, kad linčo teismas yra įvykdomas labai kultūringai. Prieš pedofilą nesmurtaujama, nebent jis priešintųsi. Taip pat ir keiksmažodžių čia neišgirsite. Gražu, tačiau, kas įvyksta išjungus kameras, lieka neaišku.

Kas dar pritraukiančio yra „Auksiniame lietuje“? Žiūrovą puikiai nuteikia linksmas muzikinis fonas. Susidaro toks įspūdis, lyg žiūrėtum „Šuriko nuotykius“. Čia herojai, skambant smagiai muzikai, kažkur bėgioja. Nekantrauji, kol prisiviliotą pedofilą M. Marcinkevičius pačiups už pakarpos ir atsuks jo veidą į kamerą.

Laidos kūrėjai visuomet išsiaiškina tikrą vyro vardą ir pavardę, jo darbovietę. Vaizdo įrašas nusiunčiamas pedofilų darbdaviams, todėl dažniausiai jie netenka darbo. Kalbant apie profesijas, „Auksinis lietus“ pričiupo įvairių žmonių, pradedant statybininkais, baigiant dėstytojais ar psichologais.

Kodėl laida vadinasi „Auksinis lietus“? Todėl, kad tradiciškai filmavimo pabaigoje pedofilas apipilamas šlapimu. Po to seka M. Marcinkevičiaus moralas. Jis siūlo tėvams daugiau laiko praleisti su savo vaikais, domėtis jų laisvalaikiu, sustiprinti tarpusavio ryšius, pasitikėjimą.

Pasekėjų „Auksinis lietus“ surado įvairiose miestuose: Jekaterinburge, Belgorode. Taip pat ir kitose valstybėse, pavyzdžiui, Baltarusijoje.

Pedofilai siūlo kastruoti pedofilus

Pričiuptų vyrų akyse pirmosiose laidose galima pamatyti nesupratimą, baimę. Laidai išpopuliarėjus liko tik sunkiai apsakoma baimė. Jie lyg šunyčiai klusniai reaguoja į kiekvieną M. Marcinkevičiaus komandą ir sako, kad visa tai yra nesusipratimas.

Pasiaiškinimų galima išgirsti įvairių: „Aš tik ėjau pro šalį“, „Aš čia tik rūkiau“, „Aš tik atnešiau telefoną berniukui“, „Vykdau sociologinį tyrimą“ ir t. t.

Tuomet iniciatyvinė grupė parodo vyriškiui jo siųstas žinutes, kuriose jis siūlo lytiškai santykiauti, parodo paties pedofilo siųstas nuotraukas, kuriuose jis pozuoja nuogas ar tvirkindamas berniuką. Įsprausti į kampą pedofilai tesugeba išlementi: „Aš tik norėjau pabandyti, pažiūrėti, koks jausmas.“

Laidai išpopuliarėjus, pedofilai, pamatę skustagalvių būrelį, skuodžia lyg olimpiniai čempionai. Ir tai dar ne visos seksualinių nusikaltėlių galimybės. Vieno filmavimo metu pedofilas įšoko į automobilį pro keleivio dureles ir žaibo greičiu persėdo į vairuotojo sėdynę.

Vis dėlto „Auksinio lietaus“ komanda pričiumpa visus. Tuomet prasideda kvotimas: „Kodėl prievartauji berniukus?“, „Galbūt pats esi nukentėjęs vaikystėje?“, „Ar turi šeimą?“, „Kaip manai, ką tavo vaikai pasakytų pamatę šį įrašą?“ Klausimų sąrašą galima tęsti iki begalybės.

„Kaip manai, ką reikėtų daryti su pedofilais?“ – laidos kūrėjai paklausė vyro, kategoriškai neigusio savo lytinius santykius su vaikais.

„Iškastruoti“, – atsakė vyras.

M. Marcinkevičius paplekšnojo jam per petį ir liepė tai prisiminti. Beje, pričiupti pedofilai sakė, kad vyrus, tvirkinančius vaikus, iškastruoti neužtenka, juos reikia užmušti. Tokie pasisakymai visada išprovokuoja skardų skustagalvių juoką.

Teisingumą vykdo buvęs kalinys

M. Marcinkevičių Rusijoje visi žino kaip Tesaką (liet. mačetė). Iki suėmimo 2007 metais jis studijavo architektūrą Rusijos valstybiniame socialiniame universitete.

Nors lrytas.lt buvo susitaręs dėl interviu, su M. Marcinkevičiumi susisiekti taip ir nepavyko. Galbūt laidos autorius nepanoro kalbėti dėl jų projektą užklupusių problemų.

„Draugai! Prasidėjo karas! „Youtube“ ir panašūs vaizdo medžiagos sklaidos kanalai vienas po kito blokuoja mūsų medžiagą. Tai reiškia, kad prieš mūsų projektą pradėjo veikti tamsiosios jėgos. Todėl skelbiu operaciją pavadinimu „Dėmesio atitraukimas“, – rašoma grupės anketoje „Vkontakte“ socialiniame tinkle. 

Kūrybinė komanda savo gerbėjams siūlo susikurti po dvi fiktyvias anketas vaizdo failų dalijimosi sistemose. Vienoje jų turėtų būti rašomas raktažodis „Tesak“ ir publikuojami su laida nesusiję vaizdo įrašai, o kitoje – pedofilų gaudynių vaizdo medžiaga koduotu pavadinimu.

Iki suėmimo Tesakas buvo oficialus ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistų grupuotės „Format 18“ lyderis. Visa grupuotė, kurią sudarė ne daugiau nei 10 žmonių, viešai žavėjosi Adolfu Hitleriu. Pats M. Marcinkevičius iki šiol nuotraukoms pozuoja prie nacistinės vėliavos.

„Format 18“ buvo viena pavojingiausių skustagalvių grupuočių Rusijoje, tačiau jie nuolat išsisukdavo dėl įkalčių trūkumo. M. Marcinkevičius skelbė vaizdo įrašus, kuriuose grupuotė užpuola kitataučius, tuomet populiarios laidos kūrėjas net grasino pogromu. Po suėmimo dauguma jo paskyrų buvo uždarytos.

Verta pastebėti, kad šiose vaizdo medžiagose, taip pat kaip ir „Auksinio lietaus“ laidose, skambėdavo linksma muzika. Taip smurtavimas prieš imigrantus buvo paverčiamas pramoga. Pats M. Marcinkevičius „Vanguard“ korespondentui su pasididžiavimu rodė šiuos vaizdo įrašus. Komentavo, kad sudegina užpultų imigrantų pasus, jog jie turėtų rimtų problemų, jeigu pasiseks ir išgyvens.

„Gera yra žinoti, kad būtent aš visa tai pradėjau. Propaganda yra mano pagrindinis tikslas. Kas nors pažiūrės, pamanys, kad visa tai gražu, ims peilį į rankas ir eis žudyti“, – 2007 metų vasarą kalbėjo M. Marcinkevičius.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.