Pajūryje, netoli Šventosios, duris atvėręs restoranas, o kartu ir viešbutis „Birutės uostas“– nuosavas, šeimyninis Petrikyčių verslas, skaičiuojantis jau ketvirtus metus. LNK „Karamelinėms naujienoms” Lietuvos estrados žvaigždė papasakojo neįtikėtinų istorijų apie lietuviškojo verslo užkulisius ir atskleis, ar iš restorano galima susikrauti turtus.
„Mums atrodė, kad gyvensim sau, o biznis eis savaime ir pinigai byrės. Taip nėra. Turi pats suktis, pats viską prižiūrėti ir kontroliuoti”, - pasakojo B. Petrikytė.
Nors „Birutės uoste“ dirba ir samdytų virėjų bei padavėjų, tačiau neretai nuo ryto iki vakaro čia pluša ir pačios šeimininkės. Pirmiausia dėl to, kad taupo. O be to, visi svetimi žmonės turi darbo valandas. Tuo tarpu B. Petrikytės restoranas bei viešbutis dirba kone visada. Jei tik atvyksta klientas ir pageidauja valgyti, Andželika jį pasitinka, priima užsakymą. O Birutė tuojau pat lekia į virtuvę.
„Mama dažnai eina prie puodų, o aš viršuje dirbu. Bet jei daug žmonių, tada skubu ir aš į virtuvę padėti mamai”, - pasakojo Andželika.
Birutė neslepia: pajūrio verslas turi savo specifiką. Jeigu oras blogas – žmonių nelauk. Taigi, viską sudėjus, intensyvus darbas „Birutės uoste“ verda šešias savaites per metus. Bet sceną į restoraną ir buvimą su mylimiausiais žmonėmis iškeitusi Petrikytė nesigaili. Išgyventi galima ir klientų kasmet vis daugiau ir daugiau.
Reportažas iš Birutės ir Anželikos verslo uosto – šio trečiadienio vakarą „Karamelinėse naujienose“ per LNK.