Nuo seno per tokias šventes Kuršių nerijos žvejai aptardavo pavasarinės žūklės sezoną ir kepdavo žiobrius – skustai žuviai peiliu suraižydavo šonus, į rėžius pripildavo druskos, prikaišiodavo svogūnų, maudavo ant medinių vytelių ir susmaigstydavo prie ugnies.
Tokio patiekalo bus galima paragauti ir Nidoje, o pageidaujantieji galės ir patys išsikepti skanėsto.
„Žiobrinių“ šventę itin mėgsta panemunės gyventojai, tačiau ji vykdavo ir Kuršių nerijoje, todėl prieš trejus metus ją atgaivino Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ specialistai.
Šventės laikas pasirinktas neatsitiktinai – pavasarį žiobriai iš Baltijos jūros masiškai plaukia neršti upėmis aukštyn. Šiuo metų laiku, kaip ir rudenį, šios žuvys būna vienos skaniausių.
Vidurdienį šventė prasidės folkloro ansamblių ir kapelų pasirodymais.
Tuo pat metu vyks ir mokomieji užsiėmimai. Žolininkė Adelė Karaliūnaitė pasakos, kokių naudingų augalų galima prisirinkti šiuo metu, su gintaro paslaptimis supažindins Algirdas Marčius, spalvinti vėtrunges mokys Rita Zinkevičienė. Veiks virvininko dirbtuvės, „Linksmoji muitinė“.
Mažieji laukiami vaikų kiemelyje, čia galės išbandyti jėgas žvejų rungtyse ir įvairiuose žaidimuose.
Nuo penktadienio vakaro veiks amatininkų dirbinių mugė.
Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai pakvies į ekskursiją po Nidą.
Vakare „Agiloje“ koncertuos grupė „Paranda Polar“.