Gaspačio (4 asmenims)
Reikės:
1 kg pomidorų, supjaustytų gabalais;
1 trumpojo pjaustyto agurko;
1 raudonosios supjaustytos saldžiosios paprikos;
1 raudonojo supjaustyto svogūno;
3 susmulkintų česnako skiltelių;
3 riekelių supjaustytos padžiūvusios šviesios duonos nupjauta pluta;
2 šaukštų acto;
tabasko padažo;
druskos;
pipirų.
Papuošimui:
po 2 šaukštelius kiekvienos smulkiai sukapotos daržovės: pomidoro, agurko, raudonosios paprikos, raudonojo svogūno;
2 šaukštelių smulkiai sukapotų petražolių;
1 šaukštelio citrinos sulčių;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų.
Visas sriubai skirtas daržoves ir duoną sudedame į maišytuvą, įpilame puodelį šalto vandens (250 ml) ir sutriname iki vientisos masės. Pabaigoje supilame actą, pagardiname druska ir tabasko padažu. Uždengtame inde šaldome mažiausiai dvi valandas, bet geriausiai – pernakt, kad skoniai susimaišytų.
Nedideliame indelyje sumaišome visus papuošimui skirtus ingredientus, pagardiname druska, pipirais.
Prieš pateikiant gerai išmaišome gaspačio, supilstome į dubenėlius arba puodelius (galima stikliukus), ant viršaus dedame po šaukštelį paruoštų kapotų daržovių ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.