Per tropinius karščius atsigaivinti padės gaspačio (receptas)

2014 m. rugpjūčio 6 d. 13:52
lrytas.lt
Per karščius patariama gerti daug vandens. Tad pietums puikiai tinka šalta pomidorų sriuba gaspačio. 
Daugiau nuotraukų (1)
Gaspačio (4 asmenims)
Reikės:
1 kg pomidorų, supjaustytų gabalais;
1 trumpojo pjaustyto agurko;
1 raudonosios supjaustytos saldžiosios paprikos;
1 raudonojo supjaustyto svogūno;
3 susmulkintų česnako skiltelių;
3 riekelių supjaustytos padžiūvusios šviesios duonos nupjauta pluta;
2 šaukštų acto;
tabasko padažo;
druskos;
pipirų.
Papuošimui:
po 2 šaukštelius kiekvienos smulkiai sukapotos daržovės: pomidoro, agurko, raudonosios paprikos, raudonojo svogūno;
2 šaukštelių smulkiai sukapotų petražolių;
1 šaukštelio citrinos sulčių;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų.
Visas sriubai skirtas daržoves ir duoną sudedame į maišytuvą, įpilame puodelį šalto vandens (250 ml) ir sutriname iki vientisos masės. Pabaigoje supilame actą, pagardiname druska ir tabasko padažu. Uždengtame inde šaldome mažiausiai dvi valandas, bet geriausiai – pernakt, kad skoniai susimaišytų.
Nedideliame indelyje sumaišome visus papuošimui skirtus ingredientus, pagardiname druska, pipirais.
Prieš pateikiant gerai išmaišome gaspačio, supilstome į dubenėlius arba puodelius (galima stikliukus), ant viršaus dedame po šaukštelį paruoštų kapotų daržovių ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.