Žuvis paketėlyje Viduržemio jūros stiliumi (2 asmenims)
Reikės:
2 šviežių žuvų filė be odos (tiks ir jūrinė balta, ir lašiša)
1 bulvės, išvirtos pasūdytame vandenyje
1 sunokusio pomidoro
6 sunokusių vyšninių pomidorų
1/2 saldžiosios paprikos
1/2 aitriosios paprikos (nebūtina, nebent mėgstate aštriau)
4 žalių svogūnų laiškų
saujelės žalių žirnelių (gali būti šaldyti)
2 šakelių šviežių šalavijų
1 taurės baltojo vyno
kelių lašų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
2 lakštų pergamentinio popieriaus.
Ant darbastalio pasitieskite pergamentinio popieriaus lakštus.
Į vidurį dėkite žuvies filė be odos (jei žuvis maža, naudokite kiekvienam žmogui po 2 filė, jei didelė - kiekvienam po vieną.
Jei filė užima pernelyg daug vietos, perpjaukite ją pusiau).
Bulvę supjaustykite į 4-6 gabalus ir paskirstykite po lygiai šalia žuvies ant pergamentinio popieriaus.
Pomidorą perpjaukite pusiau, tada kiekvieną pusę perpjaukite į tris dalis. Pašalinkite sėklas ir sultis.
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau.
Išvalytą papriką supjaustykite stambiais gabalėliais, aitriąją papriką - griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustykite 2 cm gabalėliais.
Visas paruoštas daržoves sudėkite ant žuvies ir bulvių.
Užberkite žaliųjų žirnelių, ant viršaus uždėkite po šakelę šalavijo, užpilkite baltuoju vynu, pašlakstykite keliais lašais alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir grūstais juodaisiais pipirais.
Suvyniokite pergamentinio popieriaus paketėlius, užlenkite kraštelius.
Kepkite įkaitusiame grilyje (uždengę, jei yra dangtis) arba orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo žuvies dydžio, gali reikėti ir ilgiau).