Dalyviai varžėsi dviejose rungtyse - stengėsi kuo greičiau suvalgyti
800 gramų mėsainį ir kuo daugiau per 8 minutes sukrimsti sveriančių po
120 gramų.
Renginio dalyviai bandė pagerinti amerikiečio Joey Chestnut‘o rekordą, kuris 2007 m. per 8 minutes suvalgė net 103 mėsainius. Daugiausiai mėsainių per 8 minutes – aštuonis – suvalgė Tomas Kelmelis.
Apdovanojimų sulaukė ir originaliausiai tai padarę.
Čempionate buvo siekiama dar vieno rekordo - buvo kepamas daugiau kaip 100
kilogramų sveriantis mėsainis, kurio turėtų užtekti visiems čempionato
dalyviams ir svečiams.
Nors pasaulyje pagamintas didžiausias mėsainis sveria 352 kilogramus, o
lietuvių pagamintas tik 103 kilogramus – jis vis tiek bus įrašytas į
rekordų knygą, nes didesnio mėsainio Baltijos šalyse niekas nebandė
pagaminti.
„Nuo pat ryto gaminame mėsainius, kad užtektų visiems dalyviams,
panorusiems siekti rekordų.
Iš anksto jų buvo buvo užsiregistravę 20. Bet prieš pat varžybų
pradžią dar padaugėjo", - džiaugėsi restorano direktorius Linas
Jablonskas, kuriam ir kilo idėja pratęsti tokių renginių tradiciją
kurorte.
Prieš trejus metus Vilniuje įvyko pirmasis mėsainių valgymo
čempionatas.