„Pastatai įspūdingi, į jų restauravimą investuoti didžiuliai pinigai, ir tai matyti. Visi architektūros klodai – kaip ant delno, dėl to Ryga man labai patinka“, – sukti į senamiestį patarė laidos „Mamyčių klubas“ vedėja.
Latvijos sostinėje pėsčiomis pasieksite Bastėjos kalną, jungiantį senamiestį ir centrinę miesto dalį. Gamtos apsuptyje malonu pasivaikščioti, pasidairyti arba išsitiesus ant žolės pailsėti. Kai išalksite, senamiestyje rasite nemažai kavinių ir restoranų, iš jų taip pat atsiveria gražūs vaizdai.
„Jeigu norite skaniai pavalgyti, užsukite į restoraną „Rivjera“. Nenustebkite – jums bus pasiūlytas Viduržemio jūros regiono valgiaraštis, nes apie pasirinkimą daug ką pasako ir pavadinimas.
Jei nusiteikėte netrumpai pasimėgauti maistu, eikite į bistro „Priedaine“ – ši vieta ypač tinka lėtiems (atkreipiu dėmesį), bet kokybiškiems, sotiems europietiškiems pusryčiams. Esu didelė „Cezario“ salotų mėgėja, jeigu ir jūs jas mėgstate, rekomenduoju apsilankyti viešbučio „Radisson Blu Latvia“ restorane. Ten jos vienos skaniausių, kokias teko kur nors ragauti“, – leistis į kulinarinius maršrutus Rygoje patarė E.Skrolytė.
Pasimėgavę skrandžio malonumais, po Rygą pasižvalgykite iš garlaivio. Yra keli maršrutai. Vienas jų – po didžiausią Latvijos upę Dauguvą, trunkantis kelias valandas.
„Tačiau dar įdomesnė ir unikalesnė išvyka – mažu laiveliu po Rygos kanalą. Į šią ekskursiją patarčiau leistis dienos metu pavasarį: apsuksite nemažą lanką, gidas įdomiai papasakos apie miestą, dar kartą pasigrožėsite senamiesčiu, išvysite Rygos krantinę ir Dauguva grįšite į uostą“, – pasakojo Eglė.
Ji patarė į dienotvarkę būtinai įtraukti Rygos operos teatrą.
„Ir pastatas, ir repertuaras – labai įspūdingi. Tokio gražaus pastato ir aukšto lygio spektaklių latviams galima pavydėti“, – kaip praleisti vakarą Rygoje, rekomendavo televizijos laidų vedėja.