Sūrių festivalio rengėjai kviečia iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui bei gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas ir pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.
„Šiandien Lietuvoje jau galima paragauti ne tik iš vaikystės prisimenamo varškės sūrio, bet ir vis įdomesnių fermentuotų sūrių, kitų produktų. Sūrininkai palengva šlifuoja gamybos technologijas ir sūrininkystė iš virtuvės kraustosi į ūkio cechelį”, – sakė vienas festivalio rengėjų Audrius Jokubauskas.
Pasak Dzūkijos sūrininko, Sūrių festivalis taip pat yra puiki proga smulkiesiems gamintojams susitikti ir pasidalyti patirtimi.
Į renginį atvyks daugiau kaip dešimt sūrininkų iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš kaimyninių Lenkijos ir Latvijos.
Jų sūrinėse gaminami įvairūs švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno.
Festivalio svečiai galės stebėti sūrio gamybą, vyks degustacijos, veiks sūrelių ir aitvarų gamybos kūrybinės dirbtuvės vaikams, fotografuojančių moterų klubo nuotraukų paroda.
Sūrių festivalis. Rugpjūčio 10 d. nuo 12 val. Skveras šalia kavinės „Velvetti”, Druskininkai (Vilniaus g. 16).