Devynios vietos, kurias geriausia aplankyti skirtingais metų laikais

Priešvelykinis sezonas Barselonoje, Ispanija

Gaudi bažnyčia Barselonoje.
Gaudi bažnyčia Barselonoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2011, 9:54 AM, atnaujinta Mar 30, 2018, 7:00 AM

Lrytas.lt siūlo devynis pasaulio miestus, kurie skirtingais metų mėnesiais labiausiai atsiskleidžia visu savo gražumu.

Tokijo per Hanami, Japonija

Japoniškas grožis - hanami arba žiedų žiūrėjimo sezonas tęsiasi nuo vasario iki balandžio mėnesio. Viskas prasideda nuo slyvų žydėjimo vasarį, persikų kovą ir pabaigai gražiausias akcentas - vyšnių arba sakurų žydėjimas kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje.

Tokijuje yra dvi vietos, kuriose tiesiog keliaklupsčiaujama žydintiems medeliams - Ueno ir Yoyogi parkai. Pastarasis - anksčiau buvusios kareivinės, paverstos viešuoju parku, yra žinomiausia vieta. Hanami laikotarpiu čia būna velniškai daug žmonių. Ramesnė vieta - Shinjuku-gyoen, viena didžiausių miesto žaliųjų erdvių (58 hektarai).

Priešvelykinis sezonas Barselonoje, Ispanija

Vasarį ar kovą Barselonoje užgavėnių šventė tęsiasi kelias dienas. Šventės metu gatvėse daugybė linkmsuolių persirengėlių, pasipuošusių įvairiausiomis kaukėmis. Šventė pasibaigia antradienį, likus 47 dienomis iki Velykų Sekmadienio.

Didysis paradas (Gran Rua) prasideda Ispanijos aikštėje (Placa d'Espanya). Įspūdingų vežimų ir karietų procesija dalyvauja pasveikinant Karnavalo Karalių. Šventimas pasibaigia trečiadienį. Dažniausiai ant Montjuic kalvos. Taip pažymima Gavėnios pradžia.

Sitgese vyksta kur kas labiau pašėlusi šventės versija. Čia vakarėlių mėgėjai nesustodami keičia barus ir klubus keletą dienų.

Londonas bunda gegužę, Didžioji Britanija

Su pirmuoju pavasario spinduliu Londonas atsikrato pilkų, nuobodžių, vienodų kostiumų įvaizdžio ir įšoka į spalvotus ir smagius marškinėlius.

Dienomis, kai šilumą mėgstantys žmonės tik patrauktų pečiais ir eitų į vidų, daugybė londoniečių gryname ore mėgausjasi pirmaisiais saulės spinduliais. Miestiečiai priešpiečių metu sugriūna ant miniatiūrinių pievelių mažyčiuose parkuose ar sėdi lauke naujai gėlėmis apsodintose palapinėse - baruose.

Pro pravirus langus skamba šventiška muzika, o medžiai tiesiog giriasi savo žalumu. Jei jums pasiseks, galite netgi sulaukti atsitiktinės miestiečio šypsenos.

Roma gyviausia per karščius, Italija

Nuo vėlyvo birželio iki rugpjūčio Amžinajame mieste yra karšta ir drėgna. Kartais net nepakenčiamai. Bet tai laikotarpis, kuomet Roma tiesiog alsuoja gyvenimu.

Gatvėse daug koncertų, festivalių - karštesnio miesto tikrai nerasite. Puošnūs rūbai, itališki ledai, vakarienės atvirame ore - nekreipkite dėmesio į blogus kvapus. Verčiau susikoncentruokite ties skaniais patiekalais.

Krikščionybės sostinės bokštų smailumos sukuria ochros ir oranžinės spalvos padangę, užgožiančią įprastą mėlyną dangų. Raskite laiko patinginiauti saulėtose kavinėse, pasiklyskite siaurose akmenimis grįstose gatvelėse ir stumkite laiką vietinėse užeigose - „tratorie“.

Reikjavikas svetingiausias vasarą, Islandija „Pasiruoškite netikėtam“. Šią taisyklę reikia įsidėmėti, jei vyksite į pačią šiauriausią pasaulio sostinę - Reikjaviką. Jo gyventojai juokauja, kad jei jums nepatinka oras, pakentėkite 10 minučių, ir jis pasikeis. Paprastai čia net vasarą klimatas yra vėsus, o gatvės plaunamos dirbtinėje šviesoje 24 valandas per parą.

Geriausias laikas aplankyti Islandijos sostinę - nuo birželio pradžios iki rugpjūčio pabaigos. Tai - sausiausi ir šilčiausi metų mėnesiai šioje saloje. Kitais mėnesiais daugybė miesto galerijų, muziejų ir pramogų centrų sutrumpina savo darbo valandas.

Niujorkas birželį - paradų miestas, JAV

Pirmasis vasaros mėnuo Niujorke atneša daugybę pačių įvairiausių paradų, gatvės festivalių, koncertų. Vasaros scena Centriniame parke siūlo nepakartojamą rikiuotę pasaulinio lygio popso, roko muzikantų. Be to, tuo metu čia - puikus oras: apie 20 laipsnių šilumos.

Per restoranų savaitę čia suteikiamos didžiulės nuolaidos aukščiausio lygio maitinimo įstaigose. Gėjų pasididžiavimo mėnesį - birželį kulminacija pasiekiama paskutinį mėnesio sekmadienį, kuomet Penktojoje Aveniu galima stebėti penkių valandų spektaklį, pilną ekcentriškų scenų ir herojų po vaivorykštės spalvų vėliava.

Šampanės laukuose per vynuogių nuėmimą, Prancūzija

Romėnų laikais žinoma kaip Campania (Lygumų žemė), Šampanė yra agrokultūrinis regionas, šlovinamas visame pasaulyje už savo kibirkščiuojančius vynus.

Pagal Prancūzų teisę, tik iš šio regiono specialiose teritorijose užaugintų vynuogių, pagal griežčiausius standartus subrandintas ir į butelius išpilstytas vynas gali būti vadinamas šampanu.

Šampano kelias (The Route Touristique du Champagne) vingiuoja tarp tvarkingai susodintų vynmedžių, aprėpiančių šlaitus tarp mažų kaimelių.

Per vynuogių nuėmimą (vendange) rugsėjo ir spalio mėnesiais viso kelio metu jus žavės nuostabi panorama ir šampano gamintojai, kviečiantys susipažinti su jų gaminamu šampanu.

Goa ne turizmo sezono metu, Indija

Sakoma, kad aplankyti šią pačią mažiausią, europietiškiausią ir brangiausią Indijos valstiją geriausias laikas yra vėsesni metų mėnesiai - nuo lapkričio iki kovo.

Tačiau vietiniai žino, kad tarp birželio ir rugsėjo pabaigos šis rojus žemėje yra pačiame gražume. Nepaisant to, kad tuomet dažnai lyja, stipriai pakyla oro drėgmė, vakarėliai, šventės tęsiasi iki paryčių, o gamtovaizdis žavi savo žalumu ir sodrumu.

Dar vienas „už“, kodėl geriausia Goa aplankyti būtent šiuo laiku, yra tas, kad ne sezono metu galite būti tikra, jog rasite sau vietos mažytėje pakrantėje. Jei į Goa nuvyksite spalį, prieš pat turizmo sezoną, jūs vis dar rasite nepakartojamus smėlio paplūdimius maloniai tuščius.

Dublinas per Kalėdas, Airija

Gruodis Dubline būna nepaprastai linksmas. Miesto gatvės žėri įvairiausiomis spalvomis. Gruodį čia tikrai netrūksta šventinių linksmybių, šurmulio, koncertų ir festivalių. Būtinai apsilankykite tradiciniuose airiškuose pabuose ir neatsisakykite paraugauti tradicinių kalėdinių patiekalų.

Pokalėdinį tingumą ir apsnūdimą galėsite išvaikyti labai populiariose„Leopardstown“ žirgų lenktynėse. Jos tęsiasi kelias dienas - nuo gruodžio 26 iki 30 dienos. Kalėdines atostogas pabaikite apsilankydama tradicinėje Dublino mugėje „Funderland“. Ji tęsiasi nuo gruodžio 26 iki sausio 9 dienos. ˙

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.