„Compensa“ koncertų salėje planuojamas koncertas sukėlė pasipiktinimą: lenkų diskotekos vakarą temdo rusų atlikėjų pasirodymai

2024 m. spalio 15 d. 17:33
Lrytas.lt
Internete ir socialiniuose tinkluose žaibiškai plinta Vilniaus „Compensa“ koncertų salės reklama apie gruodžio 28 dieną vyksiantį koncertą, kuriame dalyvaus lenkų ir rusų atlikėjai. Nors renginys reklamuojamas kaip lenkų diskoteka, visuomenės dėmesys nukrypo į planuojamus rusų muzikos atlikėjų pasirodymus.
Daugiau nuotraukų (2)
Naujienų portalo Lrytas redakciją pasiekė laiškas iš lenkų bendruomenės, kurioje atvirai išreiškiamas pasipiktinimas šiuo renginiu. Laiške teigiama, kad šis koncertas virto rusų muzikos vakaru, kuriame žada skambėti Maskvoje gyvenančių atlikėjų kūriniai.
„Compensoje“ vyks rusų koncertas! Socialiniuose tinkluose žaibiškai plinta koncerto reklama, kuriame šalia lenkų atlikėjų skambės visi rusiški hitai, žadama sukurti ruso Jurijaus Šatunovo dainų vakarą. Net koncertą pavadino Šatunovo dainos „Belyje Rozy“ pavadinimu: „Baltų rožių vakaru“, – rašoma laiške.
Skaitytoja taip pat pridūrė, kad koncerto reklamoje nurodoma, jog gruodžio 28-ąją koncertų salėje žada skambėti Maskvoje gyvenančio atlikėjo dainos, o pasirodyti planuojanti grupė „Loud Fish“ žada atlikti rusiškus koverius.
„Kaip įmanoma organizuoti rusų atlikėjų dainų vakarus karo akivaizdoje? Reklamuojama taip pat, jog koncertuos Olegas Kenzovas, gyvenantis Maskvoje, iki šiol internete yra atvira jo koncertų rezervavimo forma, kurią užpildžius jis atvyksta į Rusijoje organizuojamus privačius koncertus. O „Loud Fish“ grupė atliks visus kitus rusiškus koverius. Neleiskime „Compensa“ koncertų salėje skambėti Kirkorovo, Šatunovo ar Baskovo šlageriams!
Tai praeitis ir po karo Ukrainoje negrįžtama praeitis! Tačiau liūdnai pagarsėjusiam rusų organizatoriui UAB Betmar Marekui Gurnovičiui, tai nė motais, jis visada organizavo prokremlinius koncertus Lietuvoje!
Pavyzdžiui, inirtingai palaikančios Putino rėžimą Natashos Koroliovos, Levo Leshchinkos, Ruki Vverx ir Xabibo, pastarasis, beje, dėka Lietuvos Krašto Apsaugos Ministro Lauryno Kasčiūno nebuvo įleistas į Lietuvą 2022 metais prieš pat koncertą, kuris turėjo įvykti beje taip pat toje pačioje „Compensa“ koncertų salėje.
Kaip matote be valdžios įsikišimo ir žiniasklaidos dėmesio UAB Betmar Marek Gurnovič ir „Compensa“ koncertų salė vykdo propagandą per rusiškus koncertus“, – pridūrė lenkų bendruomenė.
Skaitytojas pabandė susisiekti su „Compensa“, tačiau jie teigė nieko apie tai nežinantys ir laukiantys žinių iš organizatorių.
„Mūsų bendruomenė susisiekė su „Compensa“ sale, nes negalime leisti, kad šalia lenkų atlikėjų vienoje scenoje skambėtų Šatunovų ir kitų rusiškos dainos karo akivaizdoje! „Compensa“ atrašė, kad nežino nieko apie tai ir laukia iš organizatoriaus žinių, nes jis atseit pranešė jiems, kad bus tik lenkų atlikėjai.
Tačiau kyla įtarimas, kad „Compensa“ koncertų salė dirba išvien su prokremliniu organizatoriumi Mareku Gurnovičiumi, nes iki šiol nesiėmė jokių veiksmų. „Compensa“ informuota, bet prekyba bilietais nėra sustabdyta ir renginys nėra atšauktas“, – rašoma naujienų portalo Lrytas lenkų bendruomenės laiške.
Naujienų portalas Lrytas susisiekė su Vilniaus „Compensa“ koncertų sale. Gavę atsakymą papildysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.