Į Lietuvą atvyksta Berlyno techno legenda Paulas Kalkbrenneris

2024 m. spalio 7 d. 13:46
Gruodžio 30 dieną Vilniuje, „LITEXPO“ rūmuose, vyks galingiausias 2024-tųjų šokių muzikos vakarėlis: į sostinę atvyksta garsusis vokiečių elektroninės muzikos meistras Paulas Kalkbrenner.is Beje, vakarą pradės ir ritmus suks ir mūsų elektroninės muzikos eksportas Roe Deers ir Manfredas.
Daugiau nuotraukų (2)
Po įspūdingo ir visiškai išparduoto koncerto Vilniaus menų fabrike „Loftas“ 2019-taisias, buvo tik laiko klausimas, kada P. Kalkbrenneris vėl sugrįš į Lietuvą. Šįkart patvirtinta, kad laiko patikrintų ir naujų kūrinių klausysimės Lietuvos parodų ir kongresų centre „LITEXPO“ gruodžio 30 dieną.
Paulas Kalkbrenneris – vardas, kuris techno muzikos pasaulyje reiškia kokybės ženklą. Galima sakyti, jog jis – ir vokiškos elektroninės muzikos sinonimas. Nuo pat savo debiuto 1999 metais, Paul išleido aštuonis studijinius albumus, o suvaidinęs pagrindinį vaidmenį Hannes Stoehr filme „Berlin Calling“ (2008 m.) ir parašęs jam garso takelį, iškeliavo į tarptautines aikšteles.
„Berlin Calling“ tapo tikru pamatu šiuolaikinei vokiečių elektronikos muzikai. Turbūt geriausiai žinomas filmo kūrinys „Sky and Sand“ ilgam įsitvirtino kiekvieno ausinėse ir visame pasaulyje yra klausomas iki šiol. Kūrinys daugiau nei 121 savaitę išsilaikė Vokietijos topuose ir pagerino šalies rekordą. Beje, daina buvo įrašyta kartu su Paul jaunesniu broliu Fritz, kuris taip pat yra žymus didžėjus ir prodiuseris.
Žinomas dėl savo unikalių gyvų pasirodymų, Paulas Kalkbrenneris sujungia techno muzikos energiją su galinga vizualine estetika. Jis yra dažnas festivalių svečias, kasmet grojantis „Tomorrowland“, „Coachella“, „Sónar“ ir kitų didžiųjų festivalių scenose. Skirtingai nei daugelis didžėjų, Paul pasirodymuose atlieka savo muziką gyvai, meistriškai manipuliuodamas garsais. Jo koncertai – tai emocinė kelionė, skirta atitraukti klausytojus nuo kasdienybės ir rūpesčių, todėl kiekvienas garsas bei vaizdas yra kruopščiai suderintas. „Gyvi pasirodymai yra varomi emocijos, o ne tobulai sumikstuotų kūrinių“, – kažkada sakė vokietis.
P. Kalkbrenneris tapo pasauline elektroninės muzikos žvaigžde neieškodamas šlovės, tačiau jo muzika kalbėjo pati už save. Nepaisant sėkmes, jis dažnai save vadina neįnoringa žvaigžde ir pabrėžia, kad jam svarbiausia kūrybos laisvė ir intymus ryšys su auditorija. Turbūt dėl šios priežasties laisvu laiku jis dažniau renkasi buvimą su šeima ir kūrybą studijoje, o ne bėgiojimą po klubus – visa tai jau paliko praeityje.
Gruodžio 30 d. vakarą pradės lietuviškos elektronikos žvaigždės – išskirtinį braižą turintis Liudas Lazauskas, geriau žinomas kaip Roe Deers, šią vasarą surengęs išskirtinį pasirodymą Valdovų rūmuose su orkestru. Prie jo prisijungs ir esminė Lietuvos elektroninės muzikos figūra Manfredas Bajelis, dažniau sutinkamas Pietų Amerikos, Japonijos ir Vokietijos šokių aikštelėse. Nėra abejonių, kad laukia geriausias šokių muzikos vakarėlis šiais metais.
Bilietus į Paulo Kalkbrennerio koncertą gruodžio 30 d. „LITEXPO“ rūmuose platina kakava.lt. Bilietai prekyboje – jau nuo šio penktadienio geriausia kaina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.