Sausakimšame klube „Biplan“ trankiai atšventė gimtadienį: prie koncerto organizavimo prisidėjo gerbėjai

2024 m. spalio 5 d. 18:33
Viena ilgiausiai be pertraukų, skandalų ir išsiskyrimų grojanti Lietuvos grupė „Biplan“ Vilniuje, klube „Tamsta“, penktadienio vakarą gerbėjus sukvietė atšvęsti savo 29-tojo gimtadienio. Ir jis buvo ne toks, kaip kiti. „Kadangi jis mūsų toks „paskutinis -nioliktas“, norėjome atidūkti už visus kartu patirtus nuotykius, perliptus kalnus ir perplauktas jūras“, – sakė grupės nariai.
Daugiau nuotraukų (51)
Ypatinga duoklė šįkart buvo atiduota gerbėjams – būtent jie balsuodami socialiniuose tinkluose sudarė koncerto dainų sąrašą. „Buvo labai įdomu sužinoti, kokios dainos klausytojams yra brangiausios. Juk yra tokių kūrinių, kurie mūsų kiek primiršti, o žmonėms yra itin brangūs: grąžina prisiminimus, reiškia svarbius gyvenimo įvykius, ar tiesiog sapnuojasi. Todėl norėjome, kad kiekvienas galėtų prisidėti prie gimtadieninio grojaraščio“, – sako Maksas Melman.
Taip scenoje nuskambėjo ne tik patys populiariausi „Biplna“ hitai, tokie kaip „Labas rytas“, „Amore“, „Anzelmutė“, „Kino filmai“, „Šypsenos“, bet ir „Mis viena naktis“, „Ji sako“, kitos dainos.
Klubas „Tamsta“, kuriame vyko gimtadienio šventimas, penktadienį buvo pilnas. Gerbėjai muzikantams dainavo „Su gimimo diena“, o prieš pat baigiantis pasirodymui, į sceną buvo įneštas tortas su šmaikščiu užrašu: „29 užknisa, bet bent jau ne 30“.
Muzikantai pasakoja, kad per tuos 29 metus grupei teko nemažai krūmų apdergti, patirti įsimintiniausių akimirkų ir sutikti daugybę nerealių žmonių.
„Sakoma, kad žmogus pasensta tada, kai pats tokiu nusprendžia pasijusti. Mes vis dar niekaip neišbarstom savo parako nuo scenos. Kodėl žmonės vis dar mus labai myli ir ateina į koncertus? Turbūt dėl mūsų tikrumo. Tiek muzikoje, tiek gyvenime mes esame tokie patys. Nesivaikome populiarumo kažkokiais ekstravagantiškais būdais, bet gerbėjams puikiai jaučiasi, kad mylime tai, ką darome“, – įsitikinęs M. Melmanas.
Per savo karjerą „Biplan“ išleido šiuos albumus: „Banzai“ (1997), „Braškės“ (1998, perleistas 2018), „Jazz'e tik merginos“ (2000), „Chuligans“ (2005), „Nuodai P.S. Lyg paskutinį kartą“ (2009), „Meilė EP“ (2012), „Visi keliai veda prie jūros“ (2014, perleistas 2024), „Nuo nulio iki mėnulio“ (2019), „Džiaze tik merginos – Live“ (2021).
Koncertą organizavusi muzikos agentūra M.P.3 taip pat šiais metais kviečia į pirmą Hanso Zimmerio oficialaus projekto „The World of Hans Zimmer“ pasirodymą Lietuvoje „Twinsbet“ arenoje Vilniuje, taip pat – į legendinės vokiečių synthpop grupės „Camouflage“ koncertą sostinės „Compensa“ salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.