Lukiškių kalėjime koncertą surengsiantis reperis Atikin: įveikta priklausomybė, nauja kūryba ir įveiktos Vilniaus aukštumos

2024 m. spalio 2 d. 13:48
Reperis Atikin, arba Nikita Vaitkevičius, Lietuvos muzikos scenoje dar tik augantis vardas. Visgi, jo kūriniai ir kitos veiklos pasiekia vis daugiau klausytojų bei gerbėjų. Atvirai kalbantis apie įveiktą priklausomybę narkotikams, kuriantis kartu su tokiais vardais kaip Kamuza, reperis pripažįsta, kad tai naujas jo gyvenimo tarpsnis. Visa tai atsispindės ir jo koncerte Lukiškių kalėjime 2.0 spalio 10 d.
Daugiau nuotraukų (5)
Koncerto metu Atikin scena dalinsis su Norbertu Dubovič, repo scenoje žinomu Kamuzos vardu. Ne sutapimas, kad laukiant gyvo pasirodymo šie atlikėjai išleido ir naują dainą „Meilės nenupirksi“ bei ją lydintį vaizdo klipą. Aukščiausiame Vilniaus taške, ant televizijos bokšto, nufilmuotame klipe reperiai atvirai kalba apie „alergiją narkotikams“ ir vienas kito palaikymą.
„Pirmą kartą su Atikin susirašėme socialiniuose tinkluose, parodėme vienas kitam pagarbą (šypsosi). Gyvai susitikome Pijaus Opera koncerte, kur iš Atikino gavau pasiūlymą atvažiuot iki jo studijos. Susitikę labai daug kalbėjom apie muziką, gyvenimą, vaikystę, draugus bei užsibrėžtus tikslus. Būtent po šio ilgo pokalbio tą pačią dieną gimė kūrinys „Seni Pastai“, – pažintį, virtusią šių reperių kolaboracijomis, prisimena Kamuza.
Dabar šie reperiai vis dažniau pasirodo gyvai – nuo „G&G Sindikato“ apšildymo Lukiškių kalėjimo 2.0 didžiojoje lauko scenoje, iki netikėtų išstojimų su kitais repo atlikėjais.
„Mėgstu eksperimentuoti, ieškau naujų ryšių su žmonėmis. Todėl net ir pasirodymui Lukiškių kalėjimo žiede turime paruošę staigmenų, slaptų svečių bei tikrą patirtį 360 laipsnių erdvėje“, – sako Atikin.
Anksčiau repo pasaulyje radęs protestą, maištą, „alfa vyro“ vaidmenį, dabar Atikin pripažįsta, kad jam svarbiau atvirumas, ryšys su klausytoju, savęs paieškos: „Visada nešiau žinią, bet manau, kad šiuo metu vyksta tos žinios išsigryninimas, nes atėjo suvokimas, kokios gi tos mano gyvenimo vertybės.“
Ieškodamas kelių papasakoti savo istoriją ir išgirsti kitų, Nikita šį rudenį pradėjo naują projektą – podkastą „Ant ribos“, kuriame pokalbiai apie priklausomybę, reabilitaciją, mokymą kalbėtis. Jautrias temas paliečiantis atlikėjas siunčia žinutę kitiems, susiduriantiems su priklausomybėmis.
Visos šio atlikėjo patirtys ir projektai nuosekliai gula ir į jo kūrybą bei gyvus pasirodymus. Tuo įsitikinti galėsim jau spalio 10 d. koncerto Lukiškių kalėjimo 2.0 žiede metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.