Grupė „Kamanių šilelis“ surengs išskirtinį koncertą su styginių kvartetu

2024 m. spalio 1 d. 10:41
Kamilės Gudmonaitės ir Manto Zemlecko grupė „kamanių šilelis“ jau trečius metus iš eilės rengia išskirtinį akustinį koncertą „ARTI“. Tradicija tapęs žiemos koncertas 2025 m. sausio 4 dieną klausytojus nukels į intymų jausmų ir garsų pasaulį – grupė kartu su kompozitoriumi, pianistu Giedriumi Naku bei styginių kvartetu „Penktetas“ atliks kompozitoriaus Jievaro Jasinskio aranžuotus kūrinius iš visų keturių grupės albumų.
Daugiau nuotraukų (5)
„Kai kurie mūsų fanai teigia, kad būtent akustiniame koncerte mūsų muzika būna stipriausia ir giliausia, kad šiame žanre atsiskleidžia visai kitos mūsų dalys, galima užmegzti intymesnį, gilesnį kontaktą su klausytoju, nes iš tikrųjų mes esame labiau arti, kaip ir vadinasi pats koncertas“, – sako Kamilė ir Mantas.
Ypatinga koncerto lokacija ir scenografija: „Atmosfera kaip Titanike“
„Kamanių šilelio“ koncertas „ARTI“ pirmą kartą vyks LVSO koncertų salėje (buvusiuose Vilniaus kongresų rūmuose). Tai – 2024 m. po rekonstrukcijos lankytojams duris atvėrusi viena didžiausių ir moderniausių koncertinių erdvių Lietuvoje ir Baltijos šalyse. „Kamanių šilelis“ pripažįsta, kad atlikti savo kuriamą muziką šioje ilgai lauktoje erdvėje yra didžiulė garbė: „Galimybė groti čia, kur grojo nuostabiausi muzikantai, pakelia mūsų muziką į dar kitą lygį“.
Kartu su profesionaliais šviesos dailininkais bei scenos menininkais šiam koncertui ruošiama išskirtinė scenografija. Jos idėjos autorius, menininkas ir šviesų dailininkas – Arvydas Buinauskas. „Kai svarstėme dėl scenografijos, aš pasidalinau, kad norėčiau tokios atmosferos kaip Titanike: jausmo, kad visi esam laive, kuris lyg tuoj skęs, o mes šokam kažkur laivo denyje pagal folko muziką užsimiršę, kad tas laivas skęsta“, – pasakoja Kamilė.
Nurimus šventiniam šurmuliui – galimybė būti ARTI mylimo žmogaus arba jį sutikti
„Kamanių šilelio“ koncertas „ARTI“ yra rengiamas trečiąkart, todėl jau tampa tradicija. Anot grupės narių, tradiciją tęsti norisi todėl, kad į šį koncertų ciklą sugrįžti yra jauku kaip namo. „Labai kviečiam ateiti visus ir susitikti akių ir žiburių spindėjime, pasimatyti. Po švenčių labai norisi nueiti į rimtį, apmąstyti, kas esi, kur esi, kur eini, kokie bus tavo metai, galų gale, apie ką yra tavo gyvenimas. „ARTI“ yra labai gera erdvė susitikti su savimi, susitikti su mylimais, o gal ir ateiti vienam ir sutikti mylimąjį. Mes esam girdėję, kad būtent į „ARTI“ koncertus atėję žmonės sutiko savo mylimuosiuos ar mylimąsias.“
„Kamanių šilelis“ – dainininkės, aktorės, režisierės, vienos iš Nacionalinio dramos teatro meno vadovių Kamilės Gudmonaitės ir teatro bei kino aktoriaus, muzikanto, Manto Zemlecko sudaroma indie folk stiliaus grupė. Ji iki šiol yra išleidusi keturis albumus: 2014 m. pasirodė jų debiutinis albumas „Viskas teka“, 2017 m. – antrasis albumas pavadinimu „Namai“, 2020 m. – „9“, o 2023 metų vasarą grupė išleido savo naujausią albumą „Žiūrėti į saulę“. Visi albumai sulaukė pripažinimo tarp alternatyvios muzikos mėgėjų ir kritikų. Žymiausias „kamanių šilelio“ kūrinys „Aš nieko nežinau“ yra surinkęs 1,2 milijono peržiūrų „YouTube“ muzikos dalinimosi ir pasiklausymo platformoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.