Gimtadienį švenčiantys „Biplan“ prieš kamerą išdrįso pasakyti tai, ko dar niekad nesakė vienas kitam

2024 m. spalio 1 d. 09:57
„Kviečiam į mūsų paskutinį „-nioliktą“, – šypsosi jau šį penktadienį, spalio 4 dieną, Vilniuje, klube „Tamsta“ 29-tąjį gimtadienį švęsiantys „Biplan“. Koncerte grupė žada sugroti ryškiausius karjeros hitus, papasakoti įsimintiniausias istorijas ir padėkoti kiekvienam, per ilgus populiarumo metus tapusiam jų dalimi. Ypač – gerbėjams.
Daugiau nuotraukų (4)
Tikrasis grupės gimtadienis – šiandien, spalio 1-ąją, Pasaulinę muzikos dieną. Šia proga prieš kamerą muzikantai buvo paprašyti pasakyti tai, ko, galbūt, niekada nėra sakę. Kas juos labiausiai vieni kituose erzina, su kuriuo neitų į karą ir kas garsiausiai knarkia? Visos emocijos ir tiesūs atviri atsakymai – vaizdo reportaže.
Į jį viskas netilpo, nes buvo daug juoko ir nejaukių pauzių, tačiau sudėtingiausia „biplanams“ buvo tiesiai šviesiai atsakyti, kokios grupės narių savybės labiausiai užknisa. O kas iš jų gauna daugiausiai moterų gerbėjų dėmesio ir kodėl jie pusnuogiai lakstė traukinyje?
„29-tas gimtadienis – dar ne trisdešimtas, reiškia, dar esame jauni (juokiasi). Tokie ir jaučiamės. Viena vertus, galva lyg ir atsisako suprasti šiuos skaičius, bet iš kitos pusės puikiai suprantame, kokie esame mylimi ir tuo turtingi“, – sako grupės lyderis Maksas Melmanas.
Jis pasakoja, kad per tuos 29 metus grupei teko nemažai krūmų apdergti, patirti įsimintiniausių akimirkų ir sutikti daugybę nerealių žmonių.
„Sakoma, kad žmogus pasensta tada, kai pats tokiu nusprendžia pasijusti. Mes vis dar niekaip neišbarstom savo parako nuo scenos. Kodėl žmonės vis dar mus labai myli ir ateina į koncertus? Turbūt dėl mūsų tikrumo. Tiek muzikoje, tiek gyvenime mes esame tokie patys. Nesivaikome populiarumo kažkokiais ekstravagantiškais būdais, bet gerbėjams puikiai jaučiasi, kad mylime tai, ką darome“, – įsitikinęs M. Melmanas.
1995 metais susikūrę „Biplan“ yra viena ilgiausiai be pertraukos gyvuojančių Lietuvos muzikos grupių. Pagal hitų skaičių muzikantai patenka tarp visų laikų populiariausių Lietuvos atlikėjų. Tad tikrai yra, ką švęsti. Tai ir įvyks taip, kaip tai moka tik jie – šiltai, nuoširdžiai, biplaniškai...
29-ojo „Biplan“ gimtadienio šventimas – jau spalio 4 dieną Vilniuje, klube „Tamsta“. 
Koncertą organizuojanti muzikos agentūra M.P.3 taip pat šiais metais kviečia į pirmą Hanso Zimmerio oficialaus projekto „The World of Hans Zimmer“ pasirodymą Lietuvoje – „Twinsbet“ arenoje Vilniuje ir legendinės vokiečių synthpop grupės „Camouflage“ 40-mečio turo koncertą „Compensoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.