40-metį mininti vokiečių grupė „Camouflage“ šiemet užsienyje surengs tik 3 koncertus, vienas jų – Vilniuje

2024 m. rugsėjo 30 d. 12:31
40 metų scenoje šiais metais švenčianti garsi vokiečių synthpop grupė „Camouflage“ jau lapkričio 24 dieną ketvirtą kartą sugrįžta į Lietuvą ir tai daro po 13 metų pertraukos. Koncertai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bus vieninteliai, kuriuos muzikantai šiemet surengs už savo gimtosios Vokietijos ribų. Anksčiau grupė mūsų šalyje lankėsi 2004, 2006 ir 2011 metais ir visi jų pasirodymai buvo anšlaginiai.
Daugiau nuotraukų (2)
Turo „Camouflage Live Tour 2024 (Rewind to the Future and Goodbye)“ koncertas Vilniuje vyks „Compensa“ salėje. Pasak grupės narių, šiai įspūdingai „ekskursijai“ reikia ne tik grožio, sėkmės ir įspūdžių. Turi būti ir naujo turinio, ne vien prisiminimai ir archyvinė medžiaga. Todėl pasirodymuose muzikantai gros ir puikiai gerbėjams žinomus kūrinius, ir pristatys naują kūrybą.
Savo šių metų turą grupė pradės spalio 12 dieną Drezdene. Su koncertais aplankys Vokietijos miestus Frankfurtą, Erfurtą, Magdeburgą, Leipcigą, Hamburgą, Oberhauzeną, Hanoverį, Štutgartą, Miuncheną, Berlyną ir tuomet atvyks į Baltijos šalis koncertams lapkritį Taline, Rygoje ir Vilniuje. Kitais metais suplanuoti grupės pasirodymai Lenkijoje, Slovakijoje ir Čekijoje.
Grupės nariai žada, jog gimtadienio koncerte susipins praeitis, dabartis ir ateitis. „Gerbėjams pasiūlysime naują koncepciją, kuri suteiks jums ir mums tokią atlikimo kokybę, kokios mes visi tikimės“, – sako pasirodymų Baltijos šalyse nekantriai laukiantys grupės nariai.
„Camouflage“ yra vieni žymiausių synthpop žanro atstovų kartu su „Depeche Mode“, „Erasure“, „Pet Shop Boys“, „a-ha“, OMD ir kitomis šios muzikos krypties legendomis.
Grupė susikūrė pietryčių Vokietijos mieste Bietigheime-Bissingene (tuo metu Vakarų Vokietija) 1983 metais.
„Camouflage“ labiausiai išgarsino hitai „Love Is a Shield“ ir „The Great Commandment“, tapę popklasika ir iki šiol dažnai skambantys melomanų ausinėse bei radijo stotyse. Taip pat didelės sėkmės sulaukė kūriniai „Strangers Thoughts“, „Heaven (I Want You)“, „Me and You“, „I Can't Feel You“ ir kiti.
Žymiausiais grupės albumais tapo „Voices & Images“ (1988 m.), „Methods of Silence“ (1989 m.), „Bodega Bohemia“ (1993 m.) ir „Sensor“ (2003 m.). Kol kas paskutinysis grupės darbas „Greyscale“ pasirodė 2015 metais ir Vokietijos albumų tope pasiekė 14 vietą. „Camouflage“ koncertas Vilniuje, „Compensa“ salėje – lapkričio 24 dieną.
grupėKoncertasVilnius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.